Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă din nou! Specialiștii vin cu noi vești

Vremea se schimbă din nou! Specialiștii vin cu noi vești

Vremea se incalzeste

După o perioadă de ploi și temperaturi scăzute, vremea se va schimba semnificativ la sfârșitul săptămânii. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că duminică se vor atinge temperaturi de până la 28 de grade Celsius. Cu toate acestea, vor exista și episoade de instabilitate atmosferică. Săptămâna viitoare se anunță vreme frumoasă, inclusiv în Capitală, unde se vor înregistra maxime de peste 25-26 de grade Celsius, marcând începutul zilelor de vară.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Elena Mateescu a precizat că vom experimenta o creștere semnificativă a temperaturilor începând de duminică. În vestul țării, valorile vor ajunge și chiar depăși 25-26 de grade Celsius. De duminică, în majoritatea regiunilor, temperaturile vor varia între 21 și 29 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul, sud-vestul și sud-sud-estul țării.

„Vorbim, de temperaturi care se vor apropia si vor depasi 25-26° C. in partea de vest a tarii, pentru ca incepand de duminica, deja in majoritatea regiunilor, sa consemnam valori intre 21, chiar pana la 29° C, in special in partea de vest, sud-vest, sud-sud-est a tarii. Si acest ecart ramane de interes si pe parcursul saptamanii viitoare, cand, cu mici variatii de la o zi la alta, ne vom incadra intre 19 pana la 28° C. Cresc si minimele, pentru ca vorbim de valori intre 10 pana la 15°C, chiar si in Capitala o maxima de 25-26° si minime spre 12-13° C”, a declarat Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Elena Mateescu, la B1TV.

Deși temperaturile vor crește, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în zilele de sâmbătă și duminică, în special în zonele montane și în jumătatea vestică a țării. Aceasta include regiuni precum Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

În aceste zone, se așteaptă averse torențiale, cu cantități de apă între 15 și 20 litri pe metru pătrat. Duminică, precipitațiile vor fi și mai intense, cu valori între 20 și 30 litri pe metru pătrat. Această instabilitate poate cauza furtuni locale și creșteri rapide ale cantităților de apă, ceea ce ar putea duce la inundații temporare în anumite regiuni.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, temperaturile vor crește de la o zi la alta. Dacă în aceste zile valorile maxime sunt de aproximativ 15-16 grade Celsius, în weekend și săptămâna viitoare se vor atinge și chiar depăși 20 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații în zona de sud-est a țării va fi mai redusă, deși nu sunt excluse averse locale. Acest lucru înseamnă că cei care plănuiesc să petreacă timp pe litoral se vor putea bucura de zile mai însorite și de temperaturi plăcute, favorabile pentru activități în aer liber și pentru plajă, potrivit șefei ANM.

Prognoza meteo pentru Începutul lunii Iunie

Elena Mateescu a oferit și o previziune pentru începutul lunii iunie. Săptămâna următoare va fi caracterizată de temperaturi care vor depăși, în mare parte din țară, 20 de grade Celsius, ajungând până la 28-29 de grade Celsius.

„Saptamana care urmeaza va fi caracterizata de temperaturi care vor depasi, in buna parte din tara, 20, 28-29°C, din punct de vedere al regimului de precipitatii, in special in jumatatea vestica a tarii, valori care caracterizeaza un regim pluviometric excedentar, iar primele zile din iunie, mai ales intervalul 3-10 iunie, la acest moment, indica o probabilitate ridicata de a avea abateri termice pozitive mai mari de 1-1,5°C fata de intervalul respectiv”, a mai spus Elena Mateescu, la B1 TV.

În timp ce creșterea temperaturilor va fi binevenită după valul de ploi și frig, instabilitatea atmosferică din weekend va necesita măsuri de precauție pentru a gestiona riscurile asociate cu furtunile și precipitațiile intense. Prin monitorizarea prognozelor meteo și adoptarea unor măsuri simple de protecție, publicul poate să se bucure de vremea frumoasă în siguranță.

Elena Mateescu și echipa sa de la Administrația Națională de Meteorologie continuă să monitorizeze evoluțiile meteo și să furnizeze informații actualizate, asigurându-se că publicul este bine informat și pregătit pentru schimbările de vreme. Așteptăm cu interes să vedem cum se va desfășura începutul lunii iunie și ce alte surprize ne va aduce vara anului 2024.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: