Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical. Ce temperaturi vor fi înregistrate în luna noiembrie

Vremea se schimbă radical. Ce temperaturi vor fi înregistrate în luna noiembrie

vreme rea

Toamna își face simțită prezența în întregime în perioada următoare. După perioada de soare blând, căldură și temperaturi de vară târzie pe care românii au avut-o în ultimele săptămâni, acum se anunță frigul și în țara noastră. Meteorologii au emis o avertizare meteo pentru ploi, vânt rece și vijelii. Temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă în zilele următoare. Iată cum va fi vremea în luna noiembrie!

Se schimbă vremea. Ce temperaturi vor fi înregistrate în luna noiembrie

Parcă ne aflăm între două anotimpuri, cu vremea oscilând între vară și toamnă. Se pare că atmosfera este schimbătoare, iar prognozele meteorologice pentru luna octombrie au creat confuzie printre români.

În timp ce luna octombrie ne-a răsfățat cu soare și temperaturi plăcute, se pare că noiembrie ne așteaptă cu precipitații consistente și temperaturi mai scăzute, conform avertismentelor meteorologilor de la ANM. Astfel, frigul va deveni din ce în ce mai prezent pe teritoriul României.

În ultima zi a lunii octombrie, temperaturile au depășit cu mult media normală a acestei perioade, înregistrându-se valori de peste 25 – 27 de grade Celsius în cele mai mari regiuni ale României.

Cu toate acestea, începând cu data de 1 noiembrie, vremea se va modifica, aducând ploi și vânt puternic în majoritatea zonelor țării. Precipitațiile vor fi mai semnificative în vest, centrul și nordul țării, dar și celelalte regiuni vor înregistra ploi. Directorul ANM a menționat că se va produce o răcire în majoritatea regiunilor, cu toate că nu este prevăzută o răcire spectaculoasă a vremii.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

În săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie 2023, temperaturile vor înregistra valori peste media obișnuită pentru această perioadă în întreaga Românie, cu o abatere termică semnificativă în regiunile estice și sud-estice.

În perioada 6-13 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât de obicei în toată țara, cu accent pe regiunile sud-estice. Precipitațiile vor fi mai abundente, în special în regiunile vestice, nordice și centrale.

În săptămâna 13-20 noiembrie 2023, temperaturile medii vor depăși valorile normale pentru acest interval, afectând întreaga țară, cu variații mai semnificative în regiunile sud-estice. Se așteaptă cantități semnificative de precipitații în zonele montane.

În săptămâna 20-27 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi ușor peste media specifică acestei perioade, extinzându-se pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor situa în general aproape de normele pentru acest interval, acoperind toate regiunile țării.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: