Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical în România: Vin temperaturi neobișnuite. Zonele vizate

Vremea se schimbă radical în România: Vin temperaturi neobișnuite. Zonele vizate

Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic în toată țara! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vremea se schimbă radical în România! Vin temperaturi neobișnuite. Iată zonele vizate

Vremea se schimbă radical în România

După câteva zile în care România a fost învăluită într-un strat de zăpadă și temperaturi scăzute, se anunță o schimbare bruscă a vremii începând cu ziua de miercuri, 13 decembrie. Meteorologii avertizează că vor veni temperaturi neobișnuite pentru această perioadă a anului, aducând o revenire a ploilor și ninsorilor în toate regiunile țării.

Vin temperaturi neobișnuite

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zilele anterioare, valorile termice au fost caracteristice lunii decembrie, cu temperaturi maxime cuprinse între 0 și 11 grade Celsius și minime între -3 și 5 grade Celsius. A fost un început de săptămână cu cerul înnorat și precipitații slabe în regiunile intracarpatice, în timp ce la munte ninge. În București, temperaturile s-au situat în jurul a 3-5 grade Celsius, iar cerul a fost în mare parte acoperit de nori, cu posibilitatea de ploi slabe în a doua parte a nopții.

Marți, 12 decembrie, valorile termice au continuat să crească ușor în majoritatea zonelor, ajungând între 4 și 14 grade Celsius. Cerul s-a înnorat temporar, iar precipitațiile slabe au persistat, în special sub formă de ploaie în vest, nord și parțial în centrul țării. În zonele montane, s-au înregistrat lapoviță și ninsoare, iar izolat a existat pericol de polei. În București, temperaturile au atins 9-10 grade Celsius, cu cer parțial înnorat și probabilitate scăzută de ploaie. Noaptea a fost însoțită de ceață în anumite zone.

Zonele vizate

Cu toate acestea, vremea va suferi o schimbare dramatică începând de miercuri, 13 decembrie. Meteorologii anunță că temperaturile vor crește semnificativ, iar precipitațiile vor reveni în toate regiunile. Se vor înregistra ploi extinse în vest, centrul și nordul țării, cu ninsori în zonele montane înalte. În Banat, Crișana și nordul Transilvaniei, cantitățile de apă vor fi local însemnate, variind între 25 și 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, vor exista depuneri de polei pe suprafețe mici în centrul și nord-estul țării.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa între 3 și 13 grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 0 și 8 grade Celsius. Ceața va persista în unele regiuni extracarpatice și în centrul țării, în special la începutul zilei.

În București, cerul va fi predominant noros, cu ceață în primele ore ale dimineții, urmată de posibile ploi slabe. Temperatura maximă va atinge aproximativ 9 grade Celsius, iar minima se va situa între 1 și 3 grade Celsius.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: