Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă. Vin ploile abundente și furtunile. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben

Vremea se schimbă. Vin ploile abundente și furtunile. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben

avertizare meteo

Meteorologii au emis o avertizare. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în anumite regiuni ale țării. Meteorologii au emis o atenționare Cod galben pentru precipitații abundente și fulgere, care este valabilă până joi, 15 iunie, la prânz, în județele Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea.

Avertizare meteo! Vremea va fi instabilă, cu precipitații abundente și fulgere

Meteorologii au anunțat că instabilitatea atmosferică se va menține în mare parte din țară până luni. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi moderate cantitativ, valabilă joi, între orele 2.00 şi 12.00.

„În intervalul menţionat, în sudul Banatului şi în vestul şi nordul Olteniei, precum şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”,  se arată în comunicatul Agenției Naționale de Meteorologie. Codul galben pentru precipitații abundente și fulgere este valabil pentru judeţele Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea.

În intervalul următoarelor două săptămâni, se așteaptă o vreme variabilă în România, cu fluctuații ale temperaturii. Vor exista perioade în care valorile termice vor fi scăzute, alternând cu zile în care temperaturile vor crește. Conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 12 – 25 iunie, probabilitatea de precipitații va rămâne ridicată în cea mai mare parte a intervalului menționat.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, se așteaptă o vreme răcoroasă, în special în nordul regiunii, în zilele de 12 și 13 iunie, precum și din nou în zilele de 17 și 18 iunie, când temperaturile maxime vor avea o medie de 26 de grade Celsius.

În restul intervalului prognozat, valorile maxime vor depăși normele specifice perioadei, cu o medie cuprinsă între 28 și 30 de grade. Regimul termic nocturn nu va suferi variații semnificative, iar temperaturile minime vor fi în general între 14 și 16 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori înregistrate în zilele de 13, 14 și 15 iunie.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: