Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de bătrâni au fost păcăliți prin programul „O masă caldă”.”Mi-a cerut cardul și l-am dat”

Zeci de bătrâni au fost păcăliți prin programul „O masă caldă”.”Mi-a cerut cardul și l-am dat”

Zeci de bătrâni din Botoșani au fost păcăliți prin programul „O masă caldă”.  Vârstnicii au mărturisit că au fost păcăliți de un agent economic, care s-a oferit să îi ajute. 

 

 ”Mi-a cerut cardul și l-am dat”

Zeci de persoane în vârstă din Botoșani au fost păcălite să își dea cardurile pentru masa caldă a unui agent economic. Agentul nu le oferă, însă, mâncare preparată caldă, așa cum le-a promis vârstnicilor, ci doar produse alimentare de bază. Între timp, patronul încasează bani de la stat.

Aproximativ 350 de bătrâni nu au putut primi mâncare gătită deoarece cardurile prin care primeau masa caldă le-au fost luate de un agent al firmei de catering. Localnici au susținut că reprezentantul firmei de cateringa r fi fost ajutat la întreaga escrocherie de un angajat al Primăriei Botoșani.

Mi-a cerut cardul și l-am dat”, s-a plâns o bătrână.

Contactat telefonic, agentul economic a negat acuzațiile și a susținut că el nu a strâns niciodată cardurile bătrânilor.

La nivelul județului Botoșani sunt în total aproape 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă acldă înscriși în cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. În acest caz, autoritățile au deschis o anchetă și au verificat toate cele întâmplate.

Bătrâni păcăliți prin “metoda COVID-19”

Tot mai mulți escroci au profitat în timpul pandemiei de coronavirus. Indivizii au apelat la o altă metodă de înșelăciune, și anume “metoda COVID-19”, căreia i-au căzut victime tot mai mulți bătrâni.

Îneșăciunea numită “metoda COVID-19” urmează același tipar cu metoda accidentul. Escrocii îi contactau, mai întâi la telefon, și cu vocea schimbată, pe oameni, și apoi le transmiteau că fiul lor sau fiica lor a ajuns în stare gravă la spital și că are nevoie de tartament de urgențp și de aparate de ventilație. Ulterior, acesta le cerea bani și mergea la ei acasă ca să îi primească. Însă, o femeie de 89 de ani i-a oferit peste 13 mii de lei.

Cu același scenariu, individul a păcălit o altă femeie, în vârstă de 84 de ani. Acesta a primit de la bătrână suma de 20 de mii de lei după ce i-a spus că este doctor și că fiul ei este internat într-un spital unde nu sunt suficiente aparate de ventilație, potrivit Știrile PRO TV. 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: