Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de sortimente de înghețată cu substanțe toxice, retrase din mai multe hipermarketuri. Apelul autorităților către români: “Să le distrugă sau să le returneze îndată”

Zeci de sortimente de înghețată cu substanțe toxice, retrase din mai multe hipermarketuri. Apelul autorităților către români: “Să le distrugă sau să le returneze îndată”

Este alertă alimentară în România! Zeci de sortimente de înghețată au fost retrase de la vânzare după ce autoritățile au transmis că acestea conțin substanțe toxice. Iată recomandările oficiale ale specialiștilor în siguranță alimentară.

Zeci de sortimente de înghețată au fost retrase de la vânzare după ce autoritățile au transmis că acestea ar conține oxid de etilenă, care este extrem de periculos pentru sănătate. Alertele în acest sens au fost transmise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA, care a informat consumatorii cu privire la pericolul la care au fost expuși.

Zeci de sortimente de înghețată, retrase din mai multe hipermarketuri. Apelul autorităților către români

Peste 20 de sortimente de înghețată au fost retrase din magazinele Carrefour și alte patru vor fi eliminate de la Auchan, potrivit ultimelor informații.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA a transmis un mesaj prin care cetățenii sunt invitați să consulte lista înghețatelor retrase de pe piață, dând asigurări că nu mai există la vânzare.

„Vă informăm ca urmare a notificării primite din partea producatorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienti a articolelor mentionate mai jos. Motivul rechemarii: prezenta oxid de etilena in aditivul utilizat in fabricarea produselor – guma de carruba.

Pentru a afla care sunt sortimentele, intraţi pe site-ul ANSVSA. Acolo sunt poze cu loturile de îngheţată în care s-a identificat etilena. Ele nu mai există pe rafturi în acest moment, dar există posibilitatea ca românii să aibă aceste sortimente de îngheţată în frigider şi recomandăm să le distrugă sau să le returneze de îndată”, a transmis Mihai Ponea, director ANSVSA.

În ciuda pericolului, specialiștii susțin că această subtsanță devine nocivă pentru organism doar dacă e consumată în cantități mari, fiind vorba de un ingredient folosit în general pe post de dezinfectant.

Produse retrase și din magazinele Lidl

Și lanțul de magazine Lidl a anunțat retragerea de pe piață a câteva dintre cele mai iubite de clienți după ce s-au descoperit substanțe nocive în compoziție.

Printre înghețatele retrase de la vânzare se numără și cele de la Mars și Snickers, după anunțul că ar putea conține bucăți de plastic.

Decizia vizează batoanele de ciocolată Mars, vândute în șase pachete de 270g și batoanele de ciocolată Snickers, vândute în șase pachete cu greutatea de 300g, după ce producătorul a transmis că recheamă produse din 55 de șări, printre care și România.

Compania Nestle a explicat că „o bucată de plastic” ar fi fost găsită într-unul dintre produsele sale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: