Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de tone de carne de pui contaminată cu salmonella, descoperite de inspectorii ANSVSA în magazinele din România

Zeci de tone de carne de pui contaminată cu salmonella, descoperite de inspectorii ANSVSA în magazinele din România

Alertă în centrele comerciale din România. În urma controalelor efectuate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), inspectorii au făcut o descoperire care au putea pune în pericol sănătatea cumpărătorilor. Mai exact, au fost descoperite peste 60 de tone de carne de pui contaminată cu salmonella, care au fost retrase imediat de pe rafturile magazinelor.

Din informațiile disponibile până în acest moment, bacteria salmonella enteritidis a fost detectată în pulpele și pipotele de pui trimise pentru a fi analizate în laborator. Carnea are ca țară de proveniență Polonia, de unde a fost transportată și apoi procesată în fabricile de specialitate.

Cum infecția cu salmonella poate avea efecte grave asupra organismului nostru, cum ar fi problemele la nivelul sistemului digestiv, febră și dureri abdominale, reprezentanții ANSVSA au transmis un mesaj important populației din România. Chiar dacă o cantitate mare de carne a fost retrasă din magazine, oamenii au avut șansa să cumpere produsele și probabil că le-au și consumat.

Zeci de tone de carne de pui contaminată cu salmonella, descoperite de inspectorii ANSVSA în magazinele din România

Astfel, s-a atras în special atenția centrelor comerciale, care ar trebui să fie mult mai atente la produsele pe care le pun spre vânzare. O soluție pentru a evita asemenea situații ar fi testarea cărnii înainte ca aceasta să fie distribuită în țară, însă acest proces nu a fost încă implementat.

„Am identificat unul din tipuile de salmonella periculoase, salmonella enteritidis, care provoacă toxinfecții extrem de grave la copii și vârstnici. Mesajul este unul de avertizare gravă către supermarketuri pentru că s-a constatat în ultima perioadă un aflux extraordinar de mare de carne de pasăre din Polonia. Dacă continuăm aceste lucruri, Romania va încerca de la intrarea în țară, în vamă, oprirea acestor mărfuri, până la ieșirea buletinelor de analize”, a transmis Mihai Ponea, Vicepreşedinte ANSVSA.

Ce ar trebui să facă cumpărătorii care au achiziționat recent asemenea produse

Cei care au cumpărat recent carne de pui din magazine au fost sfătuiți să o prepare cu mare atenție pentru a evita infectarea cu salmonella. Astfel, se recomandă că produsele să fie gătite la peste 70 de grade, temperatură care s-a dovedit că distruge bacteria și permite consumul cărnii fără niciun risc.

În cazul în care există încă asemenea produse în rafturile magazinelor, este recomandat ca cumpărătorii să verifice înainte țara de proveniență a acestora. Carnea din Polonia a fost contaminată în totalitate, așa că poate fi periculoasă pentru populație.

„Există situații în care avem 500 de km, apoi încă 500 de kg care au fost comercializate către consumatorul final. Să ne asiguram că tratam termic foarte bine carnea de pasăre pentru că prin tratament la peste 70 de grade, câteva minute, această bacterie se distruge. Autoritățile spun că potrivit analizelor efectuate de laboratoare acreditate ale Direcției Sanitar-Veterinare, produsele din carne de pui aduse din Polonia sunt contaminate.”, a mai adăugat acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: