Redactia.ro
Home » Știri » Zi de doliu în România! A murit marele academician Ovidiu Bojor, la 98 de ani

Zi de doliu în România! A murit marele academician Ovidiu Bojor, la 98 de ani

Zi de doliu în România! A murit marele academician Ovidiu Bojor, la 98 de ani

România este îndoliată, după ce un personaj extrem de important al țării noastre a plecat dintre noi. Este vorba despre inventatorul fitoterapiei moderne în România, Ovidiu Bojor, care a plecat dintre noi la venerabila vârstă de 98 de ani. Toți cei care l-au cunoscut sunt răpuși de durere, după moartea unui asemenea om de valoare.

A murit marele Ovidiu Bojor

Ovidiu Bojor, președintele onorific al Planta Romanica, ne-a părăsit la venerabila vârstă de 98 de ani. Anunțul morții marelui om de știință român a fost făcut de Anca Daniela Raiciu, președintele Asociației Patronale Planta Romanica, printr-un mesa emoționant pe rețelele de socializare.

”Cu tristeţe anunţăm decesul celui care a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor – Președintele onorific Planta Romanica la vârsta de 98 de ani.  Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile: “Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră. A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință. ”Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.” Drum lin!”, a anunțat cu regret Anca Daniela Raiciu pe pagina sa de Facebook.

Din postare aflăm că Ovidiu Bojor mărturisea, în urmă cu puțin timp, că iubește România și este mândru că s-a născut și a evoluat aici. Era un om credincios, care îl iubea pe Dumnezeu și căruia simțea că îi datorează tot. Nu au fost precizate cauzele exacte ale morții, dar acestea pot fi unele naturale, luând în calcul vârsta extrem de înaintată.

Cei care l-au cunoscut sunt deprimați, pentru că academicianul a fost un nume important, care a lăsat în urmă peste 200 de lucrări științifice, dar și mai bine de 30 de tratate de specialitate și de cărți de informare științifică. A avut o influență majoră și în afara țării, unde a primit funcția de membru al Academiei de Arte şi Ştiinte din SUA şi al Academiei Daco-Romane.

Amintim, printre altele, că Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, deținând și titlul de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: