Redactia.ro
Home » Știri » Zi de doliu pentru Armata Romaniei! A murit generalul Ion Dobran, erou național

Zi de doliu pentru Armata Romaniei! A murit generalul Ion Dobran, erou național

Zi tristă pentru români. Un erou național s-a stins din viață la 102 ani. Generalul Ion Dobran a plecat către ceruri. Ministerul Apărării Naționale a fost cel care a făcut anunțul trist despre moartea lui Ion Dobran. Ion Dobran a fost un om care a luptat pentru țara noastră, fiind pilot încă de pe vremea celui de-al doilea Război Mondial.

Generalul locotenent Ion Dobran a murit!

Unul dintre cei mai mari piloți ai Armatei Române s-a stins din viață. Ministerul Apărării Naționale este îndoliat. Ion Dobran a fost pilot și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial. Ion Dobran a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație în anul 1941. Mai apoi, Ion Dobran a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945.

Palmaresul regretatului Ion Dobran cuprinde 340 de misiuni de război, 74 lupte aeriene, 11 victorii aeriene şi un avion distrus la sol. Ion Dobran a primit în 2019, Decretul de înaintare în gradul de general locotenent și Decretul de conferire a Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler cu însemn pentru militari.

Ministerul Apărării Național, omagiu pe facebook pentru Ion Dobran

Oficialii Ministerului Apărării Naționale au fost cei care au comunicat public moartea lui Ion Dobran și au transmis un mesaj de apreciere pe facebook, cu prilejul căruia cei ce nu au auzit de generalul-locotenent să îi afle povestea.

Zi de doliu pentru Armata Romaniei. Astăzi s-a stins din viațä generalul-locotenent (rtr.) Ion DOBRAN. Veteran aviator și erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, generalul-locotenent (rtr.) Ion DOBRAN a făcut parte din Grupul 9 Vânătoare ai cărui piloţi au scris multe pagini glorioase în istoria aviaţiei militare. Veteran aviator, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, general–locotenent Ion Dobran (rtr.) a devenit un simbol, model de onoare şi demnitate militară, sursă de admiraţie şi respect pentru tinerele generaţii.

Dăruit cu pasiunea pentru zbor, şi-a modelat întreaga viaţă după principii ferme şi idealuri înalte. Absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie, promoţia 1941, a luptat împotriva sovieticilor pe frontul de est, împotriva americanilor în timpul bombardamentelor din 1944 şi împotriva germanilor după 23 august 1944, îndeplinind misiuni inclusiv în ultima zi a războiului, 9 mai 1945. Activitatea pe front a însumat 340 misiuni de război, 74 lupte aeriene, 11 victorii aeriene şi un avion distrus la sol.

A fost doborât de trei ori, scăpând cu viaţă fără răni grave. În data de 5 februarie 2019, Statul Major al Forțelor Aeriene a organizat CEREMONIA PRILEJUITĂ DE ÎMPLINIREA A 100 DE ANI. Cu acest prilej, domnului general i s-au conferit, de către reprezentantul Administrației Prezidențiale, cele două decrete semnate de președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis: Decretul de înaintare în gradul de general locotenent și Decretul de conferire a Ordinului Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler cu însemn pentru militari.”, a fost mesajul transmis de către Ministerul Apărării Naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini