Redactia.ro
Home » Știri » Zi decisivă pentru Sorina Pintea! Fostul ministrul al Sănătății a ajuns la Curtea de Apel București

Zi decisivă pentru Sorina Pintea! Fostul ministrul al Sănătății a ajuns la Curtea de Apel București

Zi decisivă pentru Sorina Pintea! Fostul ministrul al Sănătății a ajuns la Curtea de Apel București

Zi decisivă pentru Sorina Pintea! Fostul ministrul al Sănătății a ajuns la Curtea de Apel București. Vineri, Sorina Pintea va afla dacă va rămâne în spatele gratiilor sa va pleca din arest.

Zi decisivă pentru Sorina Pintea! Fostul ministrul al Sănătății a ajuns la Curtea de Apel București

Sorina Pintea a fost dusă la Curtea de Apel București, dar de această dată, oamenii legi au fost mai atenți cu aceasta. La începutul săptămânii, fostul ministrul al Sănătății a fost dusă la clinica MAI în cătușe.

În ședința nepublică, doi judecători vor discuta despre cererea depusă de Sorina Pintea față de decizia de arestare preventivă.

Sorina Pintea este reprezentată de doi avocați, aceasta constatând decizia din 28 februarie luată de Tribunalul București prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Sorina Pintea, acuzată de luare de mită

Fostul ministrul al Sănătății este acuzată de luare de mită, fiind reținut de DNA sâmbătă dimineață. Aceasta ar fi primit mită printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit. Această sumă reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

În timpul arestării, Sorina Pintea a solicitat de mai multe ori îngrijiri medicale din cauza bolii autoimune de care suferă.

Reacţia DNA la imaginile cu Sorina Pintea

DNA a reacţionat la imaginile cu Sorina Pintea dusă încătuşată la medic şi a precizat că după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot și nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfășurate la locul de deținere.

Nici DNA, nici procurorul de caz, nici polițiștii din cadrul DNA nu au atribuții în legătură cu transportul și escortarea persoanelor aflate în stare de deținere în urma măsurii arestului preventiv. Mai mult, după dispunerea deciziei de arestare preventivă, procurorii nu pot și nu au dreptul să intervină în nici un fel în procedurile desfășurate la locul de deținere (pachete, transport la medic etc). Atribuțiile în ceea ce privește gestionarea acestor situații îi revin exclusiv instituției în custodia căreia se află persoana aflată în stare de deținere”, a transmis DNA

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: