Redactia.ro
Home » Știri » Zi liberă de la locul de muncă. A început autorecenzarea pentru Recensământ 2022. Ce pași trebuie urmați

Zi liberă de la locul de muncă. A început autorecenzarea pentru Recensământ 2022. Ce pași trebuie urmați

Toți salariații care participă la Recensământ 2022 și se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită.

Luni, 14 martie, a început autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.

Astfel, toți salariaţii care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă, plătită, potrivit articolului 49 din OUG 19 din 2020.

Cine poate să beneficieze de o zi liberă plătită

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni, se poate autorecenza.

Cum se face autorecenzarea și ce pași trebuie urmați

Este necesară o adresă de email. Nu toți din locuință trebuie să aibă adresă de email, ci e suficientă una pentru fiecare familie.

Primul pas este să intrați pe site-ul Recensământului, recensamantromania.ro. Apoi, trebuie să accesați secțiunea „Platformă auto-recenzare”.

Există două tipuri de chestionare: unul care cuprinde informații inclusiv despre locuință și condițiile de locuit (anul construcției, din ce materiale e construită locuința) și altul, pe care ceilalți membri îl vor avea de completat și care se referă doar la datele lor, nu și la locuință.

Persoana care a făcut preînregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a menţionat în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de e-mail indicate în formularul de preînregistrare.

Practic, fiecare link vă va conduce la chestionarul individual de recensământ.

În urma validării chestionarelor completate și transmise în baza de date a recensământului se va emite o dovadă de autorecenzare care se poate accesa din secţiunea de verificarea a autorecenzării.

Cei care vor să facă autorecenzarea au la dispoziție două luni (până în 15 mai).

Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Autorecenzarea a început cu probleme

Site-ul recensamantromania.ro nu a funcționat luni dimineață, din cauza numărului mare de accesări.

De altfel, mai multe persoane au reclamat pe pagina de Facebook a INS că fie nu li s-a încărcat site-ul, fie au primit erori după completare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: