Redactia.ro
Home » Homepage » Zi memorabilă în istoria Marii Britanii. Charles a fost încoronat oficial rege

Zi memorabilă în istoria Marii Britanii. Charles a fost încoronat oficial rege

GALERIE FOTO (3) regele charles

Ziua de 6 mai este una cu o însemnătate deosebită pentru toți britanicii. Charles al III-lea a fost încoronat în mod oficial rege, în fața familiei și a zecilor de șefi de stat. Ceremonia a fost una somptuoasă, iar discursul pe care l-a ținut regele Charles a fost unul cu adevărat emoționant.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Regele Charles al III-lea a fost încoronat monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în inima capitalei britanice.

După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, după care au răsunat trompetele. Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând încă din anul 1066.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a depus jurământul de încoronare în cadrul ceremoniei organizate sâmbătă la abaţia Westminster din Londra, informează BBC.

printul charles
Ceremonia de încoronare a fost una fastuoasă

Ceremonia a început cu procedura de recunoaştere a suveranului. În prima etapă – recunoaşterea monarhului -, regele Charles a fost prezentat în faţa poporului, o tradiţie care datează din epoca domniilor anglo-saxone. Arhiepiscopul de Canterbury a recunoscut existenţa numeroaselor religii care există în Regatul Unit şi a spus că Biserica Anglicană „va încerca să promoveze un mediu în care oamenii de toate credinţele să poată să se simtă liberi”.

printul william
Prințul William alături de soția sa, Kate Middleton

Prințul Harry, prezent dar fără un rol special în cadrul ceremoniei

Apoi, arhiepiscopul Justin Welby a iniţiat „Jurământul de încoronare” – o procedură obligatorie prin lege. El l-a întrebat pe regele Charles dacă va respecta legea şi Biserica Anglicană în timpul domniei sale. Suveranul a răspuns afirmativ, a pus o mână pe Biblie şi a jurat „să îndeplinească şi să respecte” aceste promisiuni. Regele Charles al III-lea a depus apoi un al doilea jurământ – Jurământul Declaraţiei de Acces la Tron.

Fratele regelui Charles al III-lea, prințul Andrew a participat la ceremonie, dar nu a avut niciun rol important ținând cont că nu mai face parte din rândul Casei Regale a Marii Britanii. Același lucru a fost valabil și în ceea ce-l privește pe prințul Harry, care s-a numărat între invitați. Prințul Harry nu a sosit însoțit de către soția sa, ducesa de Sussex, Maghan Markle.

Sursă foto: Profimedia

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: