Redactia.ro
Home » Știri » Zi neagră pentru Regele Charles! Suveranul, devastat de moartea unei ființe dragi: „Soția mea și cu mine am fost profund întristați”

Zi neagră pentru Regele Charles! Suveranul, devastat de moartea unei ființe dragi: „Soția mea și cu mine am fost profund întristați”

Regele Charles a transmis un mesaj dureros după moartea unei actrițe celebre din Marea Britanie. Moartea actriței britanice Maggie Smith, de două ori câștigătoare a Premiului Oscar și celebră pentru rolul său iconic din seria „Harry Potter”, a generat o tristețe imensă în Marea Britanie. Suveranul a admirat-o extrem de mult pentru talentul său.

Actrița Dame Maggie Smith a decedat la vârsta de 89 de ani, după cum au anunțat membrii familiei sale. Ea era cunoscută pentru filmele Harry Potter și Downton Abbey.

Regele Charles, devastat de moartea actriței Maggie Smith

Printre cei care au admirat-o s-a numărat și Regele Charles. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, acesta a adus un tribut actriței Dame Maggie Smith.

„Soția mea și cu mine am fost profund întristați să aflăm de moartea lui Dame Maggie Smith. În timp ce se trage cortina peste o comoară națională, ne alăturăm tuturor celor din întreaga lume în amintirea cu cea mai mare admirație și afecțiune a numeroaselor sale interpretări extraordinare, precum și a căldurii și spiritului ei care au strălucit atât pe scenă, cât și în afara ei”, a transmis Regele Charles.

S-a stins din viață la 89 de ani

Maggie Smith, celebra actriță cunoscută pentru rolurile din „Harry Potter” și „Downton Abbey” s-a stins din viață la 89 de ani. Copiii ei, Toby Stephens și Chris Larkin, au confirmat decesul care a avut loc pe 27 septembrie 2024.

„Cu mare tristețe trebuie să anunțăm moartea lui Dame Maggie Smith. Ea a murit în liniște, în spital, în această dimineață devreme, vineri 27 septembrie. O persoană foarte retrasă, i-a avut alături pe prieteni și familia în ultimele clipe.

Ea lasă în urmă doi fii și cinci nepoți iubitori care sunt devastați de pierderea mamei și bunicii lor extraordinare. Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi minunatului personal de la Spitalul Chelsea și Westminster pentru îngrijirea și amabilitatea lor neobosită în timpul ultimelor ei zile. Vă mulțumim pentru toate mesajele amabile și sprijinul acordat și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment.”

Una dintre cele mai mari actrițe

Margaret Natalie Smith s-a născut pe 28 decembrie 1934, în Ilford, Anglia. Când avea 4 ani, familia ei, inclusiv frații ei gemeni mai mari, Alistair și Ian, s-au mutat la Oxford, unde tatăl lui Smith lucra ca patolog în domeniul sănătății publice la universitate. Smith a urmat cursurile liceului Oxford High School până la vârsta de 16 ani, când a plecat să studieze actoria la Oxford Playhouse, potrivit huffpost.com.

De-a lungul carierei sale de peste 60 de ani, Maggie Smith a jucat în mai mult de 80 de filme și seriale TV și a apărut în zeci de piese de teatru, inclusiv patru pe Broadway. Smith a jucat în filme precum „Othello” (1965), „The Prime of Miss Jean Brodie” (1969), „Clash of the Titans” (1981), „The Secret Garden” (1993), „Gosford Park” (2001), „The Best Exotic Marigold Hotel” (2012) și „The Lady in the Van” (2015).

A câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță pentru „Jean Brodie” și un Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru „California Suite” (1978). De asemenea, ea a câștigat cinci premii BAFTA, patru premii Emmy, trei Globuri de Aur și un premiu Tony.

Sursa foto: captură video

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: