Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere 2022. Nouă sărbătoare pentru români, ce se întâmplă pe 19 iulie

Zile libere 2022. Nouă sărbătoare pentru români, ce se întâmplă pe 19 iulie

Zile libere 2022. Data de 19 iulie a devenit zi de sărbătoare naţională, după ce a fost oficializată în Monitorul Oficial. Trebuie știut că 19 iulie nu va fi și zi liberă pentru angajați. Însă, iată care este calendarul zilelor libere în 2022.

Zile libere 2022. Nouă sărbătoare pentru români, pe 19 iulie

Zile libere 2022. Ziua de 19 iulie a devenit oficial Ziua naţională a înotului, care va fi sărbătorită începând din anul 2022! Ziua a fost oficializată Legea 279/2021 publicată în Monitorul Oficial r. 1148 din 2 decembrie 2021.

„Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, este prevăzut în legea menţionată anterior.

Totodată, toate administrațiile centrale şi locale, precum și societatea civilă, persoanele fizice sau juridice pot sprijini atât material, cât și logistic organizarea de evenimente dedicate noii sărbători naționale.

Pentru a creşte conştientizarea privind importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa tuturor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor pregăti emisiuni de promovare a evenimentelor dedicate acestei zile.

Însă chiar dacă ziua de 19 iulie va fi considerată zi de sărbătoare naţională, această dată din calendar nu va fi zi liberă pentru angajați. Însă iată calendarul zilelor libere din 2022.

Zile libere 2022. Calendar sărbători legale 2022

Calendarul sărbătorilor legale pentru anul viitor a fost actualizat, după cum urmează, fiind următoarele zile libere în 2022:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
22 aprilie — Vinerea Mare
24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Așa cum o arată prevederile legale în vigoare, pentru angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele considerate libere legale, ziua lucrată se va plăti dublu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: