Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere în plus pentru românii care stau mult pe scaun. Cum le este afectată sănătatea

Zile libere în plus pentru românii care stau mult pe scaun. Cum le este afectată sănătatea

Schimbări majore în acordarea concediului de odihnă pentru cadrele didactice. Ministerul Educației introduce modificări importante

Se dau zile libere în plus pentru românii care stau mult pe scaun? Iată cum le este afectată sănătatea și de ce au nevoie de această facilitate!

Zile libere în plus pentru românii care stau mult pe scaun

Românii s-au revoltat din cauza stresului de zi cu zi și a afecțiunilor provocate de statul pe scaun la locul de muncă! Un caz recent a avut loc la Târgu Neamț, unde bugetarii de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi cer 7 zile în plus la concediu, din pricina condițiilor de muncă.

„Bugetarii s-au plâns că sunt supuși zilnic unui stres psihic datorat multitudinii problemelor decizionale. De asemenea, salariații s-au plâns că petrec multe ore pe scaun la birou și că sunt expuși la contaminare cu agenţi biologici deoarece lucrează cu documente din arhivă. De asemenea, expunere la monitoarele calculatoarelor le strică sănătatea”, relatează RTV.

Angajații așteaptă o soluționare din partea consiliului județean

„De departe, cel mai cel proiect mi se pare cel pentru aprobarea concediului suplimentar de 7 zile lucrătoare, deoarece lucrează în condiţii deosebite, grele, vătămătoare sau periculoase. Iniţial am crezut că cei 54,5 titulari de posturi (…) au fost trimişi pe front în Ucraina, să apere oraşul Bakhmut. Dar nici pe departe, ba chiar sunt cu mult mai oropsiţi decât soldaţii şi voluntarii care apără democraţia în ţara vecină“, a scris Laurenţiu Creţu, consilier judeţean USR, citat de Adevărul.

Totuși, proiectul de hotărâre care prevedea introducerea acestor facilități pentru bugetarii instituției a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței CJ Neamț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: