Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere pentru angajații din România! Senatul a adoptat o propunere legislativă

Zile libere pentru angajații din România! Senatul a adoptat o propunere legislativă

Zile libere pentru angajații din România! Senatul a adoptat o propunere legislativă

Zile libere pentru angajații din România! Senatul a adoptat o propunere legislativă. Miercuri s-a adoptat o inițiativă legislativă care le acordă zile libere angajaților din România. Această propunere a venit din partea unor parlamentari mai multor partide politice.

Zile libere pentru angajații din România! Senatul a adoptat o propunere legislativă

Conform capital.ro, propunerea legislativă a trecut miercuri de Senatul României. Această propunere legislativă prevede ca unii angajații din învățământ să aibă zile libere, în funcție de cultul lor religios. Mai exact, este vorba despre Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paști și prima și a doua zi de Rusalii, în funcție de cultul religios legal de care aparține persoana respectivă.

Propunerea legislativă a fost votată cu 92 de voturi pro,iar ideea a venit din partea a 10 parlamentari care aparțin partidelor USR, PSD, UDMR, Pro Europa, minorități și neafiliați.

Angajații din învățământ vor avea zile libere

Ministerul Educației și Cercetării vor avea în vedere la stabilirea structurii anului școalar pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale care aparţin de un cult religios legal creştin, acordarea zilelor libere pentru Vinerea Mare. Și prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii se face în funcție de data la care sunt celebrate de acel cult.

Proiectul clarifică modul în care se alocă zilele libere de sărbătoare legală pentru cei care au un substrat religios, respectiv enoriaşii fiecărui cult vor putea beneficia de ele în funcţie de specificul acelui cult, iar în ceea ce priveşte modificarea la Legea Educaţiei Naţionale, se introduce o clarificare necesară pentru elevii care sunt musulmani sau evrei, pentru ca aceştia să îţi poată respecta propriile tradiţii. Este un gest de respect pentru culte şi pentru enoriaşii lor”, a spus deputatul Silviu Vexler, în calitate de iniţiator al actului normativ, în plenul Senatului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: