Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ziua Îndrăgostiților 2024. Se spune sa nu „La Mulți Ani” pe 14 februarie, de Sf. Valentin

Ziua Îndrăgostiților 2024. Se spune sa nu „La Mulți Ani” pe 14 februarie, de Sf. Valentin

Ziua Îndrăgostiților 2024. Se spune sa nu „La Mulți Ani” pe 14 februarie, de Sf. Valentin

Se apropie Ziua Îndrăgostiților, cunoscută în întreaga lume drept Valentine’s Day, o sărbătoare asociată cu romantismul și dragostea. Însă, în timp ce mulți sărbătoresc această zi pe 14 februarie, există o curiozitate care a generat dezbateri, mai exact dacă se spune sau nu „La Mulți Ani” pe 14 februarie, de Sf. Valentin. Iată detaliile!

Sfântul Valentin în calendarul ortodox

Despre Sfântul Valentin se știe că este asociat cu Ziua Îndrăgostiților, dar este important să subliniem că în calendarul ortodox el nu este sărbătorit pe 14 februarie. În schimb, Sfântul Valentin este comemorat pe 30 iulie. Acest lucru poate pune în dificultate persoanele cu numele Valentin și Valentina, care ar putea aștepta felicitări și urări de „La Mulți Ani” în ziua de 14 februarie.

Legenda Sfântului Valentin

Legenda Sfântului Valentin este una bogată și plină de semnificație. Potrivit unor legende creștine, Sfântul Valentin ar fi fost un martir creștin care a fost executat pentru că a încercat să-i ajute pe creștini să scape de persecuțiile romane. Alte povești îl prezintă ca pe un făcător de minuni și vindecător.

Când este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților în lume

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită pe 14 februarie în multe țări, însă există și excepții. De exemplu, în Brazilia, sărbătoarea este marcată pe 12 iunie, în timp ce în Argentina are loc în iulie. Astfel, în diverse culturi, tradițiile și datele pot diferi în ceea ce privește celebrarea dragostei și a romantismului.

Semnificația numelui de Valentin

Numele Valentin provine din limba latină și poate fi tradus ca „puternic” sau „curajos”. Este un nume cu o istorie bogată și cu o încărcătură emoțională puternică.

Deși în multe culturi Ziua Îndrăgostiților este asociată cu Sfântul Valentin și este sărbătorită pe 14 februarie, în calendarul ortodox acest sfânt este comemorat pe 30 iulie. Astfel, celor care poartă numele de Valentin și Valentina, le putem transmite „La Mulți Ani” atât pe 14 februarie, cât și pe 30 iulie, pentru a onora tradițiile și credințele diferite. Indiferent de data aleasă, este important să celebrăm iubirea și să ne exprimăm afecțiunea față de cei dragi în fiecare zi a anului!

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: