Redactia.ro
Home » Știri » 1 Mai, sărbătorit în multe țări din întreaga lume. Cum a devenit Ziua Internațională a Muncii

1 Mai, sărbătorit în multe țări din întreaga lume. Cum a devenit Ziua Internațională a Muncii

Ziua de 1 Mai, numită și Ziua Muncitorilor sau Ziua Internațională a Muncitorilor este zi de comemorare a luptelor istorice și a câștigurilor obținute de muncitori și de mișcarea sindicală, sărbătorită în multe țări la 1 mai. Ziua este liberă pentru populația generală, iar școlile și majoritatea întreprinderilor sunt închise. În 2022, aceasta cade duminică.

Ziua de 1 mai este pentru majoritatea zi liberă

Ziua Muncii este o sărbătoare publică națională în România, astfel încât băncile, birourile publice și multe întreprinderi private sunt închise. Persoanele care intenționează să călătorească cu mijloacele de transport în comun în timpul sărbătorilor legale trebuie să se informeze la autoritățile de transport în comun cu privire la orice modificări ale orarelor.

Ce fac românii de 1 Mai

Mulți români au zi liberă la serviciu sau la școală de Ziua Muncii. Unii oameni participă la întâlniri sociale sau își vizitează prietenii și familia. Este, de asemenea, o sărbătoare populară prin care mulți se relaxează acasă, unii fac picnic în aer liber sau merg la mare, pe plajă, printre alte activități de agrement.

Cum a devenit 1 Mai Ziua Internațională a Muncii

Ziua Muncii în România a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890. A fost un eveniment popular asociat cu propaganda politică în timpul perioadei comuniste. Cu toate acestea, după Revoluția Română din 1989, Ziua Muncii a fost atenuată, devenind o simplă zi liberă de la locul de muncă și o sărbătoare marcată cu evenimente sociale.

Sărbătoarea de 1 mai a fost inițial o celebrare a primăverii și a renașterii care are loc în natură.

Când și unde se sărbătorește Ziua Muncii?

Peste 160 de țări sărbătoresc Ziua Muncii și au ca zi de sărbătoare 1 mai. Doar în Statele Unite și Canada, este sărbătoare în prima zi de luni din septembrie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: