Redactia.ro
Home » Știri » 10.000 de români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate. Anunțul care i-a înșelat

10.000 de români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate. Anunțul care i-a înșelat

anunt loc de munca

Peste zece mii de români au fost păcăliți cu promisiunea unor locuri de muncă în străinătate. Ce promiteau anunțurile de angajare.

La Sibiu, procurorii au depistat deocamdată 4.000 de oameni păcăliți cu locuri de muncă în străinătate, însă consideră că cifra reală ar sări de 10.000 de persoane. În acest moment, 90 de oameni sunt audiați în acest caz.

Procurorii DIICOT Sibiu și polițiștii au organizat miercuri percheziții la locuințele unor persoane și la sediile a mai multe societăți comerciale din Sibiu, Teleorman și Hunedoara. 39 de locuințe și 13 societăți au fost percheziționați. Scopul procurorilor este destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave.

90 de persoane sunt audiate în acest caz

Între februarie 2014 – iunie 2020, în Sibiu au fost înființate mai multe societăți comerciale. Acestea erau administrate de aceleași persoane. Scopul societăților comerciale era de a plasa forță de muncă în străinătate. Însă, nu a fost săvârșită activitatea declarată, nicio persoană nefiind trimisă în străinătate, de fapt. Societățile comerciale și persoanele implicate au urmărit doar inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință, pentru obținerii de foloase necuvenite.

Anunțul care a înșelat zeci de mii de oameni

Suspecții au publicat mai multe anunțuri pe site-urile de angajari din România. Ei le promiteau oamenilor condiții avantajoase de muncă. În urma discuției telefonice, îi invitau pe doritori la sediile societăților comerciale. Acolo, persoanele interesate erau taxate cu sume între 400 – 700 de lei pentru a le găsi un loc de muncă.

Însă, nimeni nu era angajat de fapt. Procurorii au stabilit oficial 4.000 de români păcăliți cu locuri de muncă în străinătate, de la care au fost încasați peste 2.000.000 de lei. Anchetatorii bănuiesc însă că peste 10.000 de români au picat în capcană și continuă cercetările.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini