Redactia.ro
Home » Știri » 10 întrebări de logică. Le poți transforma într-un joc util și amuzant cu prietenii

10 întrebări de logică. Le poți transforma într-un joc util și amuzant cu prietenii

întrebări de logică

Întrebări de logică pe care să le adresezi prietenilor tăi! Transformă-le într-un joc distractiv, care va pun mintea la contribuție! Tu la câte ai știut răspunsul?

Vei regăsi mai jos 10 întrebări de logică pe care le poți soluționa și tu! Abia la final, poți verifica, în partea de jos a articolului, care sunt răspunsurile corecte. Testează-te și vezi dacă poți rezolva aceste teste și ghicitori!

Rezolvă în continuare aceste întrebări de logică ce te ajută să îți pui mintea la treabă, dar să te și amuzi.

1. Intri într-o cameră întunecoasă în care se află o plită de gaz, o lampă de gaz și o lumânare. Ai doar un chibrit. Ce veți aprinde în primul rând?

2. Ai două fitiluri. Fiecare fitil, dacă este aprins, va arde în totalitate timp de 60 de minute. Cum cu ajutorul acestor fitiluri și a unei brichete poți măsura 45 de minute?

3. Doi taţi şi doi fii au găsit, în pădure, trei comori. Totuşi, fiecăruia i-a revenit câte o comoară. Cum a fost posibil?

4. Unele luni ale anului au 31 de zile, altele au numai 30. Câte luni au 28 de zile?

10 întrebări de logică. Testeză-ți prietenii

5. Hrănește-mă și am să trăiesc. Dar e de ajuns să-mi dai să beau și am să mor.

6. Ai doar un ulcior de 8 litri și un ulcior de 3 litri. Ambele containere nu sunt marcate. Ai nevoie de exact 4 litri de apă. Cum îl poți obține, dacă un robinet de apă este la îndemână?

7. Câte mere poți mânca dimineața pe stomacul gol?

8. Dacă un avion se prăbușește chiar pe granița dintre România și Ucraina, în ce țară vor fi înmormântați supraviețuitorii?

9. Anne Marie s-a născut pe 27 decembrie, dar, cu toate acestea, ziua ei de naştere este mereu… vara! Cum se explică „fenomenul”?

10. Într-un sat fără electricitate – în care copiii nu au în case computere, tablete sau telefoane – locuiesc şapte fraţi. Primul citeşte o carte, al doilea a plecat să ducă vaca la câmp, al treilea joacă şah, al patrulea rezolvă un rebus dintr-un almanah vechi, al cincilea pune masa, iar al şaselea umflă o minge. Ce face al şaptelea dintre fraţi?

10 întrebări de logică. Răspunsuri

Răspuns 1 : Chibritul

Răspuns 2: E necesar de a aprinde primul fitil la ambele capete. Fitilul va arde în întregime timp de 30 de minute. Atunci când aprindem primul fitil, îl aprindem și pe al doilea (doar la unul din capete). Când primul fitil va arde în totalitate (la a 30-a minută), aprindem al doilea capăt al celui de-al doilea fitil (restul 15 minute).

Răspuns 3: Căutătorii de comori sunt bunicul, fiul său şi nepotul său. Astfel, sunt 2 taţi şi 2 fii (deoarece fiul bătrânului este, în acelaşi timp, tată).

Răspuns 4: Toate cele 12 luni ale anului au 28 de zile. Nu te gândi numai la februarie, fie an bisect sau nu.

Răspuns 5: Focul

Răspuns 6: Întâi umplu ulciorul de 3 litri de trei ori, de fiecare dată aruncând apa din acesta în ulciorul de 8 litri. A treia oară, aceasta va lăsa un litru de apă în vasul de 3 litri, iar ulciorul de 8 litri va fi umplut. Aruncă apa din vasul de 8 litri, apoi goliți un litru de apă din ulciorul de 3 litri în ulciorul de 8 litri. Acum umple din nou ulciorul de 3 litri și aruncă apa în ulciorul de 8 litri. Ulciorul de 8 litri contine acum 4 litri de apa. (Sunt posibile diverse răspunsuri.)

Răspuns 7: unul singur, restul nu mai sunt pe stomacul gol.

Răspuns 8: supraviețuitorii nu vor fi înmormântați.

Răspuns: 9 Anne Marie locuieşte în emisfera sudică, unde vara astronomică este între 21 decembrie și 21 martie.

Răspuns 10: Al şaptelea dintre fraţi joacă şah cu al treilea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: