Redactia.ro
Home » Stil de viață » 10 lucruri pe care nu le știai despre Dalai Lama

10 lucruri pe care nu le știai despre Dalai Lama

10 lucruri pe care nu le știai despre Dalai Lama

Dalai Lama reprezintă o figură importantă în istoria Asiei. El este pe de-o parte contestat de autorităţile chineze, dar privit cu respect de restul lumii. Autoritatea divină a lui Dalai Lama este învăluită în mister. Iată zece lucruri despre cine este şi ce înseamnă Dalai Lama.

Dalai Lama reprezintă autoritatea supremă a budiştilor tibetani. Dalai Lama înseamnă „maestru a cărui înţelepciune este mare cât oceanul”.
Dalai Lama, şef al mânăstirii de la Lhasa, este considerat ca reîncarnarea lui bodhisattva– bărbat luminat care renunţă la Nirvana şi se reîncarnează pentru a contribui la progresul spiritual al omenirii, Avalokitesvara.

Iată zece lucruri pe care nu le știai despre Dalai Lama

10. Mama sa a dat naștere la 16 copii. Dalai Lama, cu toate acestea, a crescut cu doar șase frați. Ceilalți, din păcate, nu au supraviețuit.

9. Numele său de naștere este Lhamo Thondup. După ce a fost recunoscut ca a 14-a manifestare a Bodhisattva of Compassion, numele acestuia a fost schimbat în Jetsun Jamphel Ngawang Lobsang Yeshe Tenzin Gyatso. Asta se traduce ca Sfânt Domn, Glorie Blândă, Elocvent, Compasiune, Învățat Apărător al Credinței, Oceanul Înțelepciunii.

8. După ce s-a născut, o pereche de ciori s-au așezat pe acoperișul casei. Un astfel de eveniment a avut loc și la nașterea altor 4 Dalai Lama – primul, al șaptelea, al optulea și al doisprezecelea.

7. Nu este vegetarian. Deși mulți cred că toți budiștii trebuie să renunţe la carne, restricția este, conform lui Dalai Lama, discreționară. El a incercat o dieta pe baza de legume pentru o perioada de timp, dar s-a incheiat cu probleme de sanatate care i-au făcut pielea si unghiile galbene. De atunci, a mancat carne de cateva ori pe saptamana.

6. Ochii îi erau deschişi când s-a născut. Când a fost întrebat dacă are amintiri despre nașterea sa sau despre timpul petrecut in uter, Dalai Lama a spus că nu a are, dar sugerează că privirea lui era, poate, „… o mică indicație a unei stări clare a minții în uter”.

5. El a fost recunoscut ca Dalai Lama la vârsta de 2 ani. După moartea celui de-al 13-lea Dalai Lama, cercetătorii au identificat semne verbale care le-au condus la casa acestuia. Evenimentele ulterioare au dezvăluit că el a fost, de fapt, actuala încarnare.

4. Dalai Lama s-a retras oficial în funcția de lider politic al Tibetului în 2011. La acel moment a semnat o lege care permite țării să aleagă un funcționar democratic, încheind o tradiție de peste 350 de ani a lui Dalai Lama care deservește țara, atât în capacitățile spirituale, cât și în cele de conducere.

3. Dacă nu ar deveni lider spiritual, ar fi fost inginer. Dragostea sa pentru mașinării a apărut în tinerețe și se pare că are o aptitudine naturală pentru a le înțelege. În anii adolescenței a reparat un proiector de film fără a consulta ghidul sau instrucțiunile.

2. Râsul este una dintre activităţăle lui preferate. În lumina nenumăratelor greutăți pe care le-a îndurat atât el, cât și țara sa natală, acest fapt despre el vine ca o surpriză pentru mulți.

1. Dalai Lama susține căsătoria homosexuală. În 2014, în timp ce vizita SUA, și-a exprimat convingerea că relațiile sunt îi privesc doar pe oamenii din ele. Dacă ambele părți sunt fericite, atunci așa să fie.

Citește și:TEST: Cartea magică a iubirii care îşi dezvăluie cum percepi dragostea

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: