Redactia.ro
Home » Știri » 10 reguli din protocolul Casei Regale britanice! Ce nu au voie să poarte niciodată membrii familiei

10 reguli din protocolul Casei Regale britanice! Ce nu au voie să poarte niciodată membrii familiei

10 reguli din protocolul Casei Regale britanice! Ce nu au voie să poarte niciodată membrii familiei

Membrii familiei regale sunt mereu sub atenția amănunțită a întregii lumi, astfel că au nevoie de reguli stricte pentru a păstra intactă imaginea Casei Regale. Iată 10 reguli pe care aceștia trebuie să le respecte cu sfințenie. 

10 reguli din protocolul Casei Regale britanice

Regii și reginele sunt exemplari pentru popor din toate timpurile. Astfel, trebuie să se comporte ca atare. Oamenii au așteptări foarte mari mai ales de la familia regală a Marii Britanii.

Din acest motiv, cu timpul, s-au implementat niște reguli ce îi vizează pe membrii familiei regale, pentru ca aceștia să nu fie puși niciodată într-o lumină proastă în fața opiniei publice. Iată cele 1o reguli de la care nu se abate nici măcar Regina Elisabeta aII-a.

1. Membrii Casei Regale poartă culori vii – Probabil că ați observat cum membrii Casei Regale britanice, în special Regina, aleg culori vii și ținute cu care ies ușor în evidentă și atrag după sine toate privirile. Ei bine, acest lucru nu este întâmplător și nu are legătura cu preferințele lor pentru culori deschise și luminoase. Conform biografului Reginei, Robert Hardman, Regina a declarat că ei obșnuiesc să se îmbrace în acest mod, pentru a se putea remarca în mulțime.

”Nu aș putea niciodată să port bej, pentru că oamenii nu ar știi cine sunt”, a susținut Elisabeta a II-a. Purtând culori aprinse, se poate diferenția ușor de restul oamenilor și cei ce o văd pot spune siguri: „Am vazut-o pe Regină!”, aceasta devenind astfel inconfundabilă.

2. Familia regală trebuie să poarte mereu în bagaj ținute negre, de înmormântare, atunci când călătoresc – Chiar dacă Regina iubește culorile, toți membri familiei regale, inclusiv ea, trebuie să aibă mereu pregătită o ținută de culoare neagră, chiar și atunci când călătoresc, în eventualitatea faptului în care o persoană importantă, sau chiar unul din mebri familiei, moare. Un eveniment de acest gen s-a întâmplat în 1952, pe când Regina era doar o prințesă, și în zborul de întoarcere din Kenya, a fost forțată să aștepte în avionul ce aterizase înapoi în Regatul Unit, atunci când tatăl ei a murit, deoarece nu era îmbrăcată corespunzător.

3. Femeile ce aparțin Casei Regale poartă mereu greutăți în tivul rochiilor – Pentru a evita ca vântul să le ridice rochiile și să le pună într-o situație jenantă, femeile din familia regală sunt nevoite să atașeze greutăți în tivul rochiilor.Stewart Parvin, unul dintre croitorii Reginei, a declarat pentru Daily Mail că nu folosește materiale extravagante pentru confecționarea greutăților.

”Sunt pe același principiu ca și la draperii: din plumb”, a spus acesta.

Ce nu au voie să poarte niciodată membrii familiei

4. Purtarea articolelor vestimentare ce conțin blană de orice fel este interzisă – Regele Edward al III-lea a interzis membrilor casei regale să poarte blană încă din secolul 14. Regula aceasta a fost totuși încălcată în 2016 de Prințul William și soția lui, Kate Middleton, atunci când aceștia au purtat eșarfe tradiționale îmblănite, în vizita lor din Canada.

5. Oja colorată este interzisă – Ducesa de Cambridge este mereu văzută purtându-și unghiile în mod natural, și este un motiv în spatele acestei decizii. Potrivit OK!Magazine, oja în culori stridente sau unghiile false sunt considerate „vulgare” și încalcă protocolul de „etichetă” al Casei Regale. În rarele ocazii când Kate alege să poarte ojă, aceasta optează pentru o culoare apropiată de cea a pielii.

6. Nu poți purta o coroniță dacă nu ești căsătorită – Fetele necăsătorite și copiii nu pot purta niciodată coronițe, acestea fiind rezervate pentu femeile căsătorite. Expertul în norme de comportare, Grand Harrold, a declarat pentru BBC că o regulă veche interzicea de asemenea purtarea pălăriilor în interior dupa ora 18:00, deoarece atunci este ora în care femeile se schimbă în ținută de seară, și bijuteriile sau coronițele ce sunt purtate cu acest gen de ținută nu pot fi acoperite.

7. Regina poartă întotdeauna pălării și mănuși – Până în anul 1950, femeile își accesorizau aproape mereu ținutele cu pălării. Acest lucru se întâmpla deoarece nu se considera oportună aratarea părului în public. Regina se pare că încă se identifică cu acest mod de comportare și decide aproape mereu să se afișeze purtând o pălărie. În ceea ce privește mănușile, aceasta le poartă mereu din motive de igienă, fiind mereu nevoită să dea mâna cu sute de persoane.

8. Prințul George poartă mereu pantaloni scurți – Tatăl său, Prințul William a explicat și motivul: conform unei tradiții regale vechi, pantalonii lungi sunt pentru bărbați, în timp ce micuții trebuie să poarte pantaloni scurți. George va putea să poarte pantaloni lungi „la șapte sau opt ani”.

9. Femeile trebuie să poarte mereu dres atunci când se îmbracă cu rochii – Rar vezi o femeie din familia regală care să nu poarte dres. Exepție de la regulă face însă Meghan Markle uneori, fiind momentan nouă în familie.

10. Micile gentuțe de mână sunt folosite pentru a acoperi decolteul, sau alte părți ale corpului, atunci când este cazul – Familia regală trebuie să se îmbrace întoteauna adecvat, fără să își poată permite să poarte ținute care dezvăluie prea mult. În momentul în care femeile coboară din mașină, trebuie să își acopere decolteul cu geanta de mână. Prințesa Daiana era recunoscută pentru folosirea micilor gentuțe de tip „clutch”, în această situație.