Redactia.ro
Home » Știri » Mare sărbătoare în familia Regală Britanică. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au sărbătorit 73 de ani de căsnicie

Mare sărbătoare în familia Regală Britanică. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au sărbătorit 73 de ani de căsnicie

GALERIE FOTO (6) Mare sărbătoare în familia Regală Britanică

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1947. astfel, cei doi au împlinit 73 de ani de căsnicie. Din cauza pandemiei de coronavirus, cei doi au sărbătorit această zi fără familie.

Mare sărbătoare în familia Regală Britanică. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au sărbătorit 73 de ani de căsnicie

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Phillip au împlinit pe 20 noiembrie, 73 de ani de căsătorie, însemnând practic o viață de om. Din cauza pandemiei de coronavirus, cei doi nu au putut sărbători împreună cu familia, cei doi având parte de cea mai atipică aniversare de până acum. Căsătoria Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip a fost una desprinsă din poveștile cu prinți și prințese. La slujba lor de cununie au participat 200 de milioane de telespectatori din lumea întreagă. La acea vreme, Elisabeta a II-a a fost o prințesă abia ieșită din adolescență. Aceasta a fost încoronată regină, abia după cinci ani de la căsătorie.

Pe 20 noiembrie 1947, la ora 11.30 AM, aceasta îmbrăca rochia de mireasă de satin ivorie și înconjurată de 8 domnișoare de onoare. Prințesa Elisabeth, în vârstă de 21 de ani, fiica cea mare a Regelui George al VI-lea și a lui Elizabeth Bowes-Lyon, și Prințul Philip Mountbatten, 26 de ani și-au unit destinele la Westminster Abbey, în fața a 2.000 de invitați. În prezent, au mai rămas puține persoane care să se laude cu o căsnicie longevivă. Ei bine, se pare că viața Reginei Marii Britanie și a Prințului Philip a ajuns la o performanță extrem de greu de egalat.

Cum și unde s-au cunoscut Regina Elisabeta și Prințul Philip

Acum, este greu să ne imaginăm cum arătau în tinerețe Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip. Dar, putem spune cu siguranță, că cei doi au fost doi tineri îndrăgostiți, plini de speranțe, întâmpinând și momente de cumpână. Pe 10 iunie, când Prințul Philip a împlinit vârsta de 99 de ani, s-a lăsat fotografiat la Castelul Windsor, împreună cu soția sa. Castelul Windsor a jucat un rol important în povestea lor de dragoste, pentru că aici, chiar în timpul războiului, cei doi au devenit iubiți.

Castelul a apărut în urmă cu 900 de ani. Acesta a rezistat războaielor, dar și a unui grav incendiu de 30 de ore, petrecut în 1992. Castelul a fost ridicat pe ruinele unui fort anglo-saxon ce apara la acea vreme Londra, iar din punct de vedere arhitectural, castelul combină mai multe stiluri, precum georgian și victorian cu influențe gotice. Așadar, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cei doi se îndrăgostesc. Izolată la Castelul Windsor, pentru a nu fi în pericol, prințesa își ocupa timpul cu activități amuzante, împreună cu sora ei. După o piesă de teatru, a apărut prințul Philip. Acesta nici nu bănuia că cea pe care avea să o ia de soție, pusese ochii de multă vreme pe el. Cei doi au continuat să comunice prin scrisori, iar după ce ea a împlinit vârsta de 21 de ani, cei doi și-au anunțat logodna. După cinci luni, Prințesa Elisabeta și Prințul Philip au făcut o nuntă istorică la Westminster Abbey.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: