Redactia.ro
Home » Știri » 11 septembrie. 18 ani de la căderea Turnurilor Gemene. Osama Ben Laden a îngenuncheat America

11 septembrie. 18 ani de la căderea Turnurilor Gemene. Osama Ben Laden a îngenuncheat America

GALERIE FOTO (3)

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor. În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni.

Deşi înainte de 2001, reţeaua al-Qaida era responsabilă pentru uciderea a aproximativ 50 de americani, Osama Ben Laden nu era deloc necunoscut serviciilor secrete americane. De altfel, într-o informare din februarie 2001, serviciile secrete afirmau că reţeaua teroristă a lui Ben Laden este „cea mai serioasă şi iminentă ameninţare” la adresa Statelor Unite, capabilă să pună la cale „atacuri multiple”.

O concluzie cu adevărat îngrijorătoare este că, potrivit multor analişti, o parte din disfuncţionalităţile constatate în legătură cu atentatele de la 11 septembrie 2001 sunt similare cu erorile ce au făcut posibile alte tragedii de-a lungul istoriei, în mod particular atacul de la Pearl

Osama ben Laden a fost ucis de membri ai trupelor speciale americane în anul 2011, într-o clădire din Abbottabad, Pakistan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: