Redactia.ro
Home » Știri » Noi date despre atacul din Sri Lanka: zeci de cetăţeni străini se numără printre victime

Noi date despre atacul din Sri Lanka: zeci de cetăţeni străini se numără printre victime

Noi date despre atacul din Sri Lanka: zeci de cetăţeni străini se numără printre victime

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat că au identificat 42 de cetăţeni străini printre persoanele decedate în atacul din Sri Lanka din 21 aprilie. Atacurile s-au soldat cu moartea a cel puţin 250 de persoane.

Unsprezece dintre cetăţenii străini identificaţi provin din India, şase din Marea Britanie, patru din China şi trei din Danemarca.

Doisprezece cetăţeni străini sunt consideraţi dispăruţi şi s-ar putea afla printre corpurile neidentificate momentan de la morga din Colombo, a transmis Ministerul de Externe din Sri Lanka.

Citește și: BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi

Cinci cetăţeni străini au fost răniţi în urma atacurilor sinucigaşe, care au vizat mai multe biserici şi hoteluri din capitala statului Sri Lanka, în duminica Paştelui catolic. Aceştia sunt încă spitalizaţi în Colombo.

„Rămăşiţele a 25 de cetăţeni străini au fost repatriate”, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul de Externe.

Cel puţin 250 de persoane au murit şi cel puţin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Reţeaua extremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka. Acestea au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ. Site-ul este afiliat reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Sri Lanka interzice acoperirea feţei pentru a împiedica teroriştii să-şi ascundă identitatea, la o săptămână
după atacurile sinucigaşe de Paşti

Sri Lanka a anunţat interzicerea acoperirii feţei, inclusiv cu voaluri şi burqa. Această măsură vine în urma atentatelor sângeroase din duminica Paştelui catolic. Acestea au ucis 253 de persoane.

Preşedintele Maithripala Sirisena s-a folosit puterile sporite de starea de urgenţă pentru a interzice orice formă de acoperire a feţei în public

Citește și: Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

Noul decret dat luni arată că femeile musulmane din Sri Lanka nu vor mai putea purta voaluri care să le acopere feţele.

Un deputat a cerut încă de săptămâna trecută interdicţia, indicând folosirea de către terorişti a articolelor de îmbrăcăminte religioasă, pentru a scăpa de autorităţi, ascunzându-şi identitatea.

Decretul împiedică purtarea niqab-ului, care lasă la vedere ochii, şi burqa, care include un văl de-a lungul feţei şi nu permite vizualizarea niciunei părţi din înfăţişare.

Dar legea nu împiedică femeile să poarte chadorul sau hijabul. Aceste articole vestimentare lasă faţa expusă, dar acoperă părul şi gâtul.

Restricţia va intra în vigoare imediat, începând de luni, a anunţat biroul preşedintelui Sirisena.

Anunţul a venit după câteva zile după ce clericii islamici locali au cerut femeilor musulmane să nu-şi mai acopere feţele. Această cerere vine pe fondul temerilor legate de noi atentate. După cele efectuate de hotelurile de lux şi bisericile de către jihadiştii afiliaţi la ISIS.

Musulmanii din majoritatea naţiunii budiste reprezintă aproximativ 10% din cele 21 de milioane de locuitori ai săi.

Cei mai mulţi musulmani din Sri Lanka practică o formă liberală a religiei. Doar un număr mic de femei poartă niqab-ul.

Legea intră în vigoare la opt zile după atentatele de la bisericile şi hotelurile care au ucis mai mult 250 de persoane. Zeci de suspecţi au fost arestaţi. Oficialii şi guvernele locale din întreaga lume au avertizat că mai mulţi militanţi au rămas în libertate cu explozivi.

Citește și: Noi detalii ies la iveală în cazul atacului de la sinagoga din California.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: