Redactia.ro
Home » Știri » 13 iulie 2020, înscrierea pentru a doua sesiune de bacalaureat. De ce acte ai nevoie

13 iulie 2020, înscrierea pentru a doua sesiune de bacalaureat. De ce acte ai nevoie

bac 2020

Au început înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an. Luni, elevii care nu au apucat să dea examenul maturității, sau care nu au reușit să obțină nota de trecere la prima sesiune.

Înscrierea pentru a doua sesiune de bacalaureat

Luni, 13 iulie, au început înscrierile, acesta fiind prima zi în care candidații își pot depune actele pentru examenul de bacalaureat. Totuși, candidații au destul timp să se înscrie, pentru că pot face acest lucru încă 11 zile, până pe 24 iulie. Aceste date sunt cele stabilite și transmise de Ministerul Educației.

În acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, elevii au la dispoziție mai multe opțiuni prin care pot face înscrierea. Astfel, ei se pot deplasa la sediul liceului respectiv, unde pot depunde la secretariat documentele respective.

De asemenea, actele necesare înscrierii se pot depune și online, la adresele menționate de școlile care sunt centre de examen.

Documentele care trebuie depuse au fost anunțate de Ministerul Educației, aici.

Înscrierea la examenul de bacalaureat din 2020, a doua sesiune, este destul de devreme față de momentul începerii examenelor. Astfel, candidații au destul de mult timp la dispoziție să se înscrie la cel mai important examen din viața lor.

Calendarul examenului de bacalaureat, sesiunea a doua

Prima probă la care trebuie să participe candidații este cea de la limba și literatura română.

24 august – proba la Limba şi literatura română – E.a);
25 august – proba obligatorie a profilului – E.c);
26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d);
27 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

“Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, precizează MEC.

Rezultatele de la a doua probă a examenului de bacalaureat vor fi afișate pe 2 septembrie.

Loading...