Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » BACALAUREAT 2020 Sesiunea a doua. A fost aprobat un nou CALENDAR. Când se fac înscrierile

BACALAUREAT 2020 Sesiunea a doua. A fost aprobat un nou CALENDAR. Când se fac înscrierile

BACALAUREAT 2020

BACALAUREAT 2020. Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului aprobat printr-un ordin de ministru transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie, potrivit ordinului. Documentele tip de înscriere, completate şi semnate, pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ, centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

BACALAUREAT 2020 Sesiunea a doua. Calendarul examenelor

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august – proba la Limba şi literatura română – E.a);
25 august – proba obligatorie a profilului – E.c);-
26 august – proba la alegere a profilului şi specializării – E.d);-
27 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, afirmă MEC, într-un comunicat remis presei.

BACALAUREAT 2020 Sesiunea a doua. Afișarea rezultatelor

Primele rezultate la probele scrise de la Bacalaureat vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12.00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00.

„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se mai arată în comunicat.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: