Redactia.ro
Home » Știri » Model online de contestație la bacalaureat. Ce faci dacă ai luat notă mică sau nu ai trecut la o probă

Model online de contestație la bacalaureat. Ce faci dacă ai luat notă mică sau nu ai trecut la o probă

contestație bac

Notele de la bacalaureat deja au fost făcute publice, iar elevii care nu au reușit să promoveze examenul sau au luat o notă mai mică decât și-ai fi dorit, mai au o șansă. Ei pot să depună contestații și să obțină o notă de trecere, adică trebuie să aibă o medie mai mare sau egală cu șase.

Ce pot face elevii care nu au luat o notă de trecere la bac

În aceeași zi în care s-au afișat și notele de la examenul de bacalaureat, elevii nemulțumiți pot face contestații.

În acest an, contestațiile se pot face și online, din cauza pandemiei de coronavirus care a schimbat metodologia întregului examen de bacalaureat din acest an.

Astfel, candidații vor depunde contestații marți, între orele 16-20 și miercuri, între 8-12.

Modelul de contestație care trebuie depusă online este acesta.

Cum se procedează cu contestațiile depuse de elevi

„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”,

Ce arată metodologia Ministerului Educației în ceea ce privește contestațiile

(1) În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

(2) În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare şi se procedează astfel: – preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării; – după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori; – preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

(3) În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2). În situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluţionare a contestaţiei, este calculată cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: