Redactia.ro
Home » Știri » 13 ore pe zi fără curent. Sri Lanka, cea mai gravă criză economică. Operațiile din spitale sunt amânate

13 ore pe zi fără curent. Sri Lanka, cea mai gravă criză economică. Operațiile din spitale sunt amânate

Sri Lanka se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii zeci de ani. 13 ore pe zi vor fi întreruperi de curent în toată țara. În acelaș timp, mai multe spitale au suspendat operațiile de rutină după ce au rămas fără medicamentele esențiale pacienților cronici.

13 ore pe zi fără curent electric

Sri Lanka a anunțat că întreruperile de curent vor dura 13 ore. Măsura se aplică în toată țara, scrie Daily Sabah. Compania Monopol de stat din domeniul energiei electrice a declarat că prelungește întreruperea de curent de 10 ore de miercuri cu încă trei ore joi, impunând o întrerupere de curent de 13 ore la nivel național.

De la începutul lunii, țara a fost supusă unei raționalizări severe a energiei electrice, iar compania de stat a declarat că a fost impusă o creștere a întreruperilor de energie de la șapte ore la 10 ore, deoarece nu exista combustibil pentru a alimenta generatoarele termice.

Peste 40% din energia electrică din Sri Lanka este generată din hidroenergie, dar majoritatea rezervoarelor hidrologice erau periculos de scăzute, deoarece nu a plouat, au transmis oficialii.

Cea mai mare parte a producției de energie electrică provine din cărbune și petrol. Ambele sunt insuficiente, întrucât țara nu are suficiente rezerve în dolari pentru a plăti furnizorii.

Spitalele au suspendat operațiile după ce au rămas fără medicamente

Mai multe spitale din Sri Lanka au suspendat operațiile de rutină după ce au rămas fără medicamentele esențiale pacienților cronici, scrie aceeași sursă.

Inflația, care a crescut la 17,5%, este cea mai mare înregistrată vreodată pe această insulă, unde situațiile internaționale, inclusiv pandemia, au penalizat și alte sectoare esențiale precum turismul și lanțul de aprovizionare.

Sri Lanka, cea mai gravă criză economică din ultimii zeci de ani

Națiunea cu 22 de milioane de oameni din Asia de Sud se află în cea mai proastă situație economică de la independența obținută în 1948, situație declanșată de o lipsă acută de valută străină pentru a plăti chiar și cele mai esențiale importuri.

Criza este rezultatul unui plan prost planificat de reducere a taxelor și a impactului pandemiei de coronavirus care au afectat un buget și așa slab. Rezervele de valută au scăzut cu 70% în ultimii doi ani.

Sri Lanka mai avea fonduri valutare în valoare de doar 2,31 de miliarde de dolari în luna februarie, ceea ce a forțat statul insular să ceară ajutorul Fondului Monetar Internațional și a altor țări, precum China și India.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: