Redactia.ro
Home » Știri » 14 câini au fost capturați de ASPA după atacul în care Ana Oros și-a pierdut viața

14 câini au fost capturați de ASPA după atacul în care Ana Oros și-a pierdut viața

caini maidanezi

O femeie de 43 de ani a murit după ce a fost atacată de o haită de câini. Decesul acesteia a creat un val de revoltă, iar cei de la ASPA a demarat o acțiune de capturare a câinilor de pe Lacul Morii. După o zi de la moartea alergătoarei, reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București a anunțat că încheiat acțiunea de pe Lacul Morii și că a capturat 12 câini adulți și doi pui.

ASPA a capturat 14 câini după atacul de la Lacul Morii

„Animalele capturate au fost transportate la ASPA Bragadiru. Toți fără microcip. Patru dintre aceștia fac parte din grupul celor identificați pe câmp, fiind tranchilizați de la distanță. Acestora le-au fost prelevate probe de către polițiști pentru a se stabili dacă sunt cei care au atacat ieri (sâmbătă – n.red.) dimineață. Restul câinilor, printre care și un metis de amstaff, au fost ridicați de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roșu, Calea Giulești, str. Fântâna Domnească. Sunt câini ieșiți din curți, lăsați liberi pe stradă. În acest sens, vom sesiza poliția”, a anunțat ASPA.

Din aprilie 2022 și până în prezent au fost ridicați din zona Lacul Morii aproximativ 120 de câini, ultima acțiune în zonă fiind realizată la data de 18.01.2023. În plus, cei de la ASPA au dezmințit informația conform căreia ar elibera câinii după ce i-ar captura.

Câți câini au fost capturați de ASPA în anul 2022

Sectorul 6 – 381
Sectorul 5 – 358
Sectorul 2 – 285
Sectorul 4 – 268
Sectorul 3 – 238
Sectorul 1 – 150

„Dezmințim categoric informația potrivit căreia după capturare, ASPA eliberează câinii înapoi pe străzi. Imediat cum ajung în adăposturile ASPA, câinii sunt microcipați și înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân pe numele ASPA, astfel încât dacă aceștia ar fi ulterior eliberați pe stradă, datorită microcipului ar fi identificați ca fiind din adăposturile noastre.
ASPA capturează câinii de pe domeniul public, însă capturarea nu rezolvă cauza, nu oprește sursa de câini. ASPA nu are competențe în cazul proprietăților private, nu poate pătrunde pe acestea fără acordul proprietarilor, nu poate verifica deținătorii de animale, nu poate aplica sancțiuni”, se arată în punctul de vedere ASPA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: