Redactia.ro
Home » Știri » 14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait

14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait

14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait

14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait. Marți, 14 ianuarie 2020 este sărbătorită Sfânta Nina și Odovania Praznicului Botezului Domnului.

14 Ianuarie 2020. Sfânta Nina; Sfinții Părinți uciși în Sinai și Rait

Potrivit Calendarului Creștin Ortodox, pe 14 ianuarie este sărbătorită Sfânta Nina. Sfânta Nina s-a născut în jurul anului 290, în Capadocia. Era rudă apropiată a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit unui vechi manuscris fiind chiar verişoara acestuia. La împlinirea vârstei de 12 ani, ajunge în grija stareței Niofora, pentru că tatăl ei devine pustinc, iar mama sa ia decizia să-și petreacă viața îngrijindu-se de săraci.

Cu binecuvântarea episcopul Iuvenalie, pleacă din Ierusalim către Armenia. În anul 315 ajunge în Mtskheta, locul în care, potrivit celor mărturisite de stareța Niofora, s-ar afla „Cămașa lui Hristos“.

14 ianuarie v

Odovania Praznicului Botezului Domnului. Marți se încheie perioada de prăznuire a sărbătorii Botezului Domnului. Termenul odovanie vine din limba slavonă și înseamnă „sfârșit” sau „încheiere”. Este ultima zi în care se poate lua Agheasma Mare. Din secolul al IV lea, Biserica a rânduit ca praznicele împărătești și zilele închinate unor sfinți să fie prăznuite într-un mod deosebit. Au atât un timp de pregătire numit înainte-prăznuire și o perioadă de prelungire a serbării, cunoscută sub denumirea de dupa-prăznuire. Ultima zi a serbării este numita odovania, adică încheierea sărbătorii. Menționam că în perioada pre-serbării, cât și în cea de după serbare, sunt prezente cântări, rugăciuni și lecturi în legatură cu sărbatoarea respectivă.

Citeste si24 ianuarie este zi liberă pentru români. Ce sărbătorim în această zi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: