Redactia.ro
Home » Știri » 140.000 de lei amendă dată de ANPC. Două tone de fructe și legume retrase dintr-un lanț de magazine renumit

140.000 de lei amendă dată de ANPC. Două tone de fructe și legume retrase dintr-un lanț de magazine renumit

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au intervenit pentru a da amenzi usturătoare celor ce nu respectă regulile și lgea. Au scos de pe piață două tone de fructe și au impus amenzi în valoare de 140.000 de lei în urma unor verificări efectuate recent.

ANPC a dat amenzi usturătoare comercianților ce nu respectau regulile

ANPC a inițiat aceste controale pe teren la furnizorii de legume și fructe din regiunea București-Ilfov. Cu toate că până în acest moment au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 de lei, eforturile de inspecție continuă.

Această măsură a fost adoptată ca urmare a descoperirii unor numeroase nereguli legate de originea sau denumirea produselor din acest sector. Mai mult de zece furnizori de legume, fructe și sucuri naturale, care furnizau produse pentru un lanț de magazine binecunoscut din București, precum și trei operatori economici au fost sancționați cu amenzi de 140.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la vânzare două tone de fructe.

Care este motivul pentru care cei de ls ANPC au intervenit

Principalele probleme descoperite au fost legate de etichetarea incorectă, în sensul că produsele erau etichetate cu un anumit soi de fructe sau legume, în timp ce la vânzare erau prezente altele.

Reprezentanții ANPC au subliniat că acest tip de verificări va continua să se desfășoare în București pentru a asigura calitatea și conformitatea produselor comercializate pe piață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: