Redactia.ro
Home » Știri » 18 cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” sunt cercetate disciplinar: „A fi medic înseamnă o viaţă fără manichiură colorată, unghii false”

18 cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” sunt cercetate disciplinar: „A fi medic înseamnă o viaţă fără manichiură colorată, unghii false”

La Institutul „Marius Nasta” din Capitală, 18 cadre medicale de trebuie justifice față de comisia de disciplină, purtarea unghiilor lungi, date cu ojă sau gel, în spital.  

18 cadre medicale, cercetate pentru purtarea unghiilor lungi

Legea indică că unghiile lungi sunt interzise, deoarece igiena mâinilor nu poate fi realizată corect în aceste condiţii şi favorizează astfel, transmiterea infecţiilor nosocomiale. 

În comisia de disciplină a spitalului se află atât asistente, infirmiere, cât şi doctoriţe rezidente. Conducerea a aflat că cele 18 cadre medicale nu doresc sub niciun fel, să-şi taie unghiile.

 Institutul „Marius Nasta” nu este singura instituție sanitară în care nu se respectă această lege, privind modul în care își poartă personalul medical unghiile:   

„Pe mine m-a surprins numărul mare de persoane care au fost depistate în urma controlului. Am mai avut astfel de controale, nu a fost un număr atât de mare. Trebuie să ştii că a fi medic înseamnă o viaţă fără manichiură colorată, unghii false”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta, conform Digi24.   

Controlul de igienă este necesar în toate instituțiile spitalicești

Totodată, în spitale se realizează, regulat, controale pentru igiena mâinilor personalului medical:    

„S-a demonstrat din studii că unghiile false întreţin aceste infecţii într-o măsură mult mai mare, pentru că e greu să asiguri igiena, uneori chiar imposibil. Dacă sunt şi unghii false, cu atât e mai greu”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, conform aceleași surse.  

 În urma acestui control s-au depistat 10 doctoriţe rezidente şi 8 infirmiere şi asistente care vor fi cercetate disciplinar. 

Cadrele medicale își ascund unghiile lungi

 Cadrele medicale din instituția spitalicească încearcă să-şi ascundă unghiile purtând mânuşi în permanenţă:    

„Purtarea mănuşii de protecţie pentru a ascunde oja, unghiile lungi, unghiile false este contrar prevederilor procedurale şi legislative. Dacă se poartă şi nu este recomandat, cred că este doar o risipă”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta, potrivit aceleași surse. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: