Redactia.ro
Home » Sport » 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan! Momente speciale în memoria „Unicului Căpitan”

19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan! Momente speciale în memoria „Unicului Căpitan”

19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

Astăzi, se împlinesc 19 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Suporterii dinamovişti au pregătit pentru meciul din seara aceasta o coregrafie specială pentru a-i cinsti memoria.

5 octombrie este cea mai tristă zi pentru suporterii lui Dinamo. În anul 2000, „Unicul Căpitan” a murit pe teren. La meciul SN Olteniţa – Dinamo, în minutul 74, Cătălin Hîldan a suferit un accident vascular cerebral. Medicii nu au mai putut face nimic pentru jucătorul care avea doar 24 de ani. Semne au existat şi înainte dar medicii nu au luat măsuri. La un antrenament al naţionalei Hîldan s-a prăbuşit pe teren din senin. După acel moment, dinamovistul i-a spus fratelui său că preferă să moară pe teren decât să se lase. Fanii lui Dinamo îl comemorează alături de familie în fiecare an. În această seară la derby-ul FCSB – Dinamo, suporterii au pregătit o coregrafie impresionantă, pentru a-i cinsti memoria.

Cătălin Hîldan a jucat 138 de meciuri pentru Dinamo

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994. A avut 8 convocări la echipa națională, pentru care a marcat un gol. Pentru alb-roşii a jucat 138 de meciuri şi a înscris 6 goluri. A debutat la echipa mare a lui Dinamo pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua. Apoi a fost împrumutat la Chindia Târgovişte. Apoi a revenit la Dinamo în momentul în care antrenor era Cornel Dinu. Cel mai bun sezon pentru Hîldan a fost 1999-2000. Atunci „câinii” au reuşit să câştige campionatul şi Cupa. Apoi a fost convocat imediat pentru turneul final al Euro 2000.

Citeşte şi: Reghecampf nu găseşte soluţia! Încă un eşec pentru Al Wasl