Redactia.ro
Home » Stil de viață » 20 de locuri spectaculoase pe care să le vezi în Delta Dunării

20 de locuri spectaculoase pe care să le vezi în Delta Dunării

20 de locuri pe care să le vezi în Delta Dunării

Sezonul concediilor este exploatat din plin, așa încât, date fiind condițiile actuale, ne îndreptăm spre destinații din țara noastră, iar Delta Dunării este unul dintre locurile cele mai căutate anual date fiind peisajele parcă desprinse din basme. Delta Dunării nu este doar a doua cea mai mare delta de pe planeta, dar, de asemenea, este cea mai bine conservată deltă de pe continentul european. Cele mai frumoase locuri pe care să nu le treci cu vederea:

Plimbări pe care nu trebuie să le eviți

Excursie pe Salba de Lacuri dintre Crișan și Mila 23, recomandată a se face după-amiaza pentru a prinde unul dintre cele mai spectaculoase apusuri de soare din Delta Dunării.

Zona Sălbatică Obretin – Obretinciuc, Cuibul cu Lebede, recomandată a se face dimineata pentru a vedea păsările care ies din ascunzișuri și se plimbă agale pe lângă tine.

Pădurea Letea cu bărcile și apoi cu căruțele trase de cai vei descoperi această zona uimitoare, care face parte din patrimoniul UNESCO.

Sulina cu vizitarea gurii de vărsare a Dunarii in Marea Neagră. Dacă aveți noroc, veți asista la spectacolul oferit de delfini la ieșirea pe mare.

Plaja, atracţia principală din Sulina, este plaja de la malul Mării Negre.

Vizitarea satului tradițional lipovenesc Mila 23 și Mănastirea Stipoc.

Explorarea pădurii și dunelor de nisip de la Caraorman.

O partidă de pescuit în joacă la Biban. Nu trebuie sa fii pescar pentru a te bucura de o astfel de experiență

Spre Lacul Roșca se poate ajunge cu vaporul din Tulcea, pe traseul Tulcea-Chilia Veche-Periprava, cu escale în Ceatalchioi, Plaur, Pardina, Tatanir.

Tulcea, cel mai important oraș din Dobrogea, este primul loc prin care îți faci intrarea în Delta Dunării.

Locurile pitorești ale zonei

Cetatea bizantină Prislava, este situată pe malul drept al brațului Sfântu Gheorghe, la circa 12 km în aval de orașul Tulcea.

Plaja de la Sfântul Gheorghe, locul unde caii și egretele pasc în libertate.

Murighiol, un tradițional sat de pescari, este construit pe ruinele cetății romane Halmyris, una dintre cele mai vechi și importante așezări din România.

Cimitirul Maritim se află în Sulina şi veţi fi uimiţi să observaţi că există o mulţime de nume englezeşti, germane, franţuzeşti și rusești.

Farul Vechi, construit în perioada Comisiei Europene a Dunării, este actualmente neutilizabil și este situat pe malul stâng al Dunării.

Gura Portiței a devenit din ce în ce mai populară prințe turiști în ultimii ani, pentru liniștea de care te poți bucura în acest loc încă sălbatic.

Jurilovca este punctul de plecare spre Gura Portiței, așa că dacă sunteți în drum spre acest loc superb, opriți-vă un pic și în această localitate.

Chilia este un braţ nordic din Delta Dunării şi are o lungime de 111 km.

Centrul Ecomuzeal Delta Dunarii Tulcea – cel mai mare acvariu din S-E Europei unde veți face o primă cunoștință cu flora și fauna Deltei, dar și cu tradițiile locului.

Catedrala Sfântul Nicolae din Sulina, copie fidelă a bisericii de la izvoarele Dunării și Palatul administrativ al Comisiei Europene a Duării, locul de unde a fost condusă la începuturi Uniunea Europeana.

Nu trebuie să ratezi apusurile superbe ale acestei destinații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini