Redactia.ro
Home » Stil de viață » 20 de lucruri surprinzătoare pe care probabil nu le știai despre cafea

20 de lucruri surprinzătoare pe care probabil nu le știai despre cafea

curiozitati cafea

Cafeaua reprezintă ritualul fiecărei dimineți pentru majoritatea persoanelor sau doza de energie de care au nevoie pentru întreaga zi.

Aceasta este o băutură adorată și atât de des utilizată în înteaga lume, și cu siguranță sunt o mulțime de lucruri pe care oamenii nu le știu despre cafea, chiar dacă obișnuiesc să o consume.

Ce nu știai despre cafea Iată câteva dintre lucrurile interesante:

1. Cafeaua instant a fost inventată de către un belgian pe nume George Washington, în 1906, în Guatemala.

2. Cafeaua nu are același gust ca mirosul, deoarece saliva ștere jumătate din aroma sa.

3. Cafeaua a fost descoperită de etiopeni în jurul anului 800 d.H.

4. Boabele negre de cafea provin, de fapt, dintr-un fruct a cărui culoare este roșu aprins.

5. Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă după petrol.

6. Cafeaua este mai eficientă dacă este consumată între orele 09:30 – 11:30 dimineața.

7. În medie, 2,5 miliarde de cești de cafea sunt consumate în fiecare zi, în întreaga lume.

8. Cafeaua poate produce o supradoză. Totuși, ar fi nevoie să fie consumate mai mult de 100 de cești zilnic pentru a produce o supradoză.

9. Dacă laptele este adăugat la cafea, conținutul de grăsime al laptelui determină corpul uman să absoarbă cofeina într-un ritm mai lent, slăbind astfel efectul.

10. Studiile arată că bărbații care beau câteva cești de cafea zilnic au un risc mai scăzut de apariție a cancerului de prostată cu 20%.

11. Două cești în plus de cafea pe zi pot reduce cu până la 44% riscurile apariției bolilor hepatice.

12. Fără mirosul ei, cafeaua ar avea doar un gust acru sau amar din cauza acizilor organici.

13. Cafeaua a fost inclusă pe lista lucrurilor interzise în România, în timpul comunismului, din cauza credinței conform căreia cafeaua ar ajuta oamenii să gândească.

14. În lume există aproximativ 50 de specii de cafea, dar doar din două tipuri se prepară cafeaua comercială: arabica sau robusta.

15. 50% din cafeina pe care o persoană o conumă zilnic poate fi eliminată din organism în cinci ore, dar pentru restul de cafeină este nevoie de o zi.

16. O ceașcă de cafea conține mai mulți antioxidanți decât o ceașcă cu suc de struguri.

17. Cafeaua pierde cofeina în timp ce este prăjită.

18. Unii catolici l-au îndemnat pe Papa Clement al VII-lea să interzică acest produs, numind cafeaua “băutura diavolului”.

19. Deoarece organele fătului nu sunt capabile să metabolizeze și să elimine pe deplin cofeina, se recomandă femeilor gravide să bea o cantitate moderată de cafea sau să nu bea deloc.

20. Oamenii care consumă constant o cantitate moderată de cafea sunt mai puțin predispuși la Alzheimer sau demență.

Loading...