Redactia.ro
Home » Știri » 20 de țări europene interzic accesul românilor. Restricțiile impuse la intrarea altor țări

20 de țări europene interzic accesul românilor. Restricțiile impuse la intrarea altor țări

20 de țări europene interzic accesul românilor

Din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu coronavirus, mai multe țări europene interzic accestul cetățenilor români sau impun restricții pe teritoriile lor.

20 de state din Europa au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt membre ale Uniunii Europene.

20 de țări europene interzic accesul românilor. Restricțiile impuse la intrarea altor țări

Conform Digi24, mai multe țări din Europa au interzis accesul românilor pe teritoriul lor.

De asemenea, sunt și țări care impun intrarea pe teritoriul lor. Acestea sunt Austria, Bosnia șpi Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

În Ungaria, românii vor fi supuși examinării medicale, și în cazul în care au simptomele specifice coronavirusului, nu vor avea voie să intre în țară.

În cazul în care nu au simptome, românii vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei.

Intrarea românilor în Ungaria fără impunerea măsurii carantinei se face în cazul în care aceștia prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru COVID-19.

Cum intră românii în Austria

Românii care călătoresc în Austria, vor putea să intre dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, în care să ateste că sunt negativi pentru COVID-19. Cei care nu dețin acest certificat, vor intra în autoizolare timp de 14 zile.

Cetățenii români care călătoresc spre Grecia vor fi nevoiți să completeze un formular electronic, iar turiștii vor fi testați la graniță.

În Cipru, românii au voie să intre doar dacă prezintă un certificat medical de test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore.

Românii care vor să plece în Finlanda trebuie să știe că accesul este interzis. Cei care au permis de rezidență, sunt angajați în baza unui contract de muncă, merge în vizită la o rudă de gradul I sau studiază în Finlanda, au accesul permis.

Malta a anunțat că a interzis complet accesul românilor pe teritoriul ei. Danemarca permite intrarea românilor pe teritoriul său cu condiția ca aceștia să aibă o rezervare de cel puțin șase nopți la hotel.

Persoanele care ajung în Irlanda, sunt obligate să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile.

Cetățenii care se deplasează în Olanda sunt sfătuiți să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile

În Slovenia și Slovacia, românii trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test pentru coronavirus.

Persoanele care vor să afle informații despre posibilitatea unei călătorii în țările europene, pot intra pe site-ul RE-open EU.

Loading...