Redactia.ro
Home » Homepage » Ministrul Turismului din Grecia, avertisment pentru românii care decid să meargă în vacanțe la greci

Ministrul Turismului din Grecia, avertisment pentru românii care decid să meargă în vacanțe la greci

GALERIE FOTO (2) Grecia

Nervi întinși la maximum pentru românii care au luat drumul Greciei. S-au format șiruri kilometrice la intrarea în țară deoarece este deschis un singur punct de trecere a frontierei terestre dinspre Bulgaria.

Oficial, Kulata-Promachonas este singurul punct de trecere deschis pentru accesul rutier pe teritoriul elen, conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis, intervine în situația fără precedent creată la graniță și le cere românilor să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia.

Oficialul de la Atena a transmis că încearcă să facă „demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile”, presupunând că se vor rezolva „diferitele probleme apărute la punctele de frontieră” și că se vor „lua în considerare redeschiderea lor”. Deocamdată, însă, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiști.

„Încercăm să fim flexibili”

Când se formează cozi și apar probleme încercăm să venim cu soluții de moment. Pentru că sunt abia primele zile, încercăm să fim flexibili. Dar după o vreme, când oamenii vor cunoaște exact care sunt regulile, acestea vor fi implementate cu mai mare strictețe. Le sugerez celor care vin din România să meargă pe la Promachonas”, a spus Theoharis, la Digi 24.

Ministrul grec al turismului a transmis că se folosește testarea selectivă, deoarece „algoritmul are nevoie de mai multe date ca punct de plecare pentru a calcula cu mai multă acuratețe cine va fi testat și cine nu”. Apoi, pe măsură ce zilele trec și se vor obține mai multe date , problema va dispărea. Theoharis susține că nu e vorba despre cetățeni, ci despre țara de unde vin și despre cum evoluează situația acolo.

„Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță. Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva”, a adăugat ministrul grec.

„Nu e o vară ca toate celelalte”

„Fără îndoială, nu e o vară ca toate celelalte, e un lucru valabil pentru toate țările. Împărtășim aceleași greutăți cu restul lumii și încercăm să distribuim această povară în cel mai bun mod posibil. Vom face tot ce ne stă în putință să deschidem cât mai curând alte variante de tranzit și să limităm problemele cu care se confruntă turiștii. Dar deocamdată cei care își fac planuri trebuie să ia în considerare că drumul cu mașina va fi mai lung.

Îi îndemn pe oameni să completeze formularul online înainte de a ajunge în Grecia, înainte de ajunge la graniță, pentru că deși suntem flexibili cu cei care nu au completat formularul, din păcate cei care nu au făcut-o vor fi testați cu toții. Așa că cea mai simplă variantă e să completeze formularul din vreme astfel încât procesul de selecție să fie inițiat, iar unii să evite testarea”, a conchis Haris Theoharis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini