Redactia.ro
Home » Știri » 200 lei pentru bucureștenii care vor să se testeze de coronavirus. Unde te înscrii și ce condiție trebuie să îndeplinești

200 lei pentru bucureștenii care vor să se testeze de coronavirus. Unde te înscrii și ce condiție trebuie să îndeplinești

coronavirus

Un proiect care prevede testarea a 11.000 de bucureșteni pentru coronavirus va fi dezbătut luni de Consiliul General al Capitalei. Cei care vor să participe voluntar la testarea pentru coronavirus vor primi 200 de lei.

Proiectul „Testăm pentru București” prevede un „sprijin financiar” în valoare de 200 de lei pentru fiecare persoană care va fi testată la virusul SARS-CoV-2, cu teste de tip Real Time PCR. Însă, cei care doresc să participe trebuie să fie asimptomatici. Ei se vor putea înscrie în mod voluntar, pe o platformă online, pentru a se testa și a afla dacă sunt purtători de COVID-19.

„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mond voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, se mai prevede în proiect, care se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației. Testarea se va face atât în spitalele din administrația ASSMB, cât și în alte unități medicale private.

Testarea bucureștenilor, anunțată de Adrian Streinu-Cercel

Nu este prima idee de testare din capitală, în contextul epidemiei de COVID-19 din țara noastră. Gabriela Firea și Adrian Streinu-Cercel anunțau, la sfârșitul lunii martie, un plan de testare a bucureștenilor. Acordul semnat cu Institutul „Matei Balș” prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

Testarea trebuia să înceapă luni, 30 martie, dar a fost amânată deoarece testele nu au ajuns la timp în țară. Eșantionul de aproape 10.000 de bucureșteni a fost stabilit pe baza unei estimări la 2 milioane de locuitori a populației Bucureștiului. Vor fi cinci categorii de vârstă: de la 0 la 19 ani, între 20-44 de ani, 45-65 de ani, 65-79 de ani, peste 80 de ani.

Persoanele selectate pentru a fi testate vor fi anunțate prin intermediul președinților asociațiilor de bloc și că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor. Cei selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, unde vor fi testați. Vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: