Redactia.ro
Home » Știri » Testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Cum se face selecția celor care vor fi testați

Testarea bucureștenilor pentru COVID-19. Cum se face selecția celor care vor fi testați

COVID-19

Bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19, dar nu este vorba despre întreaga populație a Capitalei. Este vorba despre un eșantion de 10.514 persoane din 5 categorii de vârstă. Anunțul a fost făcut luna trecută de primarul general Gabriela Firea și medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Cine face selecția celor care vor fi testați

Primăria Generală a Capitalei și cele șase primării de sector au cumpărat teste rapide pentru COVID-19 și teste pentru antigen SARS CoV-2. Primăriile de sector vor trimite invitații către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

„PMB, ASSMB și primăriile celor 6 sectoare ale Capitalei și-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acțiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin științific sunt gestionate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, instituția medicală care coordonează studiul și colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor”, se arată în comunicatul transmis marți de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, cele 6 Primării de sector au achiziționat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat și va pune la dispoziția Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” toate echipamentele de protecție necesare pentru protecția personalului medical și a șoferilor ( halate chirurgicale, viziere, mănuși, măști FFP2, soluții antiseptice, truse de urgență, materiale necesare activității de testare în teren, etc).

„La rândul lor, cele șase Primării de sector, semnatare ale Protocolului, și-au asumat trimiterea invitațiilor către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, recepționarea și centralizarea răspunsurilor la invitația de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitație și stabilirea, împreună cu Poliția locală din subordine, a traseului echipei de testare”.

Cum se face testarea pentru COVID-19

Testarea trebuia să înceapă luni, 30 martie, dar a fost amânată deoarece testele nu au ajuns la timp în țară. Eșantionul de aproape 10.000 de bucureșteni a fost stabilit pe baza unei estimări la 2 milioane de locuitori a populației Bucureștiului. Vor fi cinci categorii de vârstă: de la 0 la 19 ani, între 20-44 de ani, 45-65 de ani, 65-79 de ani, peste 80 de ani.

Persoanele selectate pentru a fi testate vor fi anunțate prin intermediul președinților asociațiilor de bloc și că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor. Cei selectați vor fi chemați în fața scării, în stradă, unde vor fi testați.

Vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câte persoane au avut deja infecția. Rezultatele vor fi obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective. Acuratețea testelor depășește 98%, a spus medicul Adrian Streinu Cercel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: