Redactia.ro
Home » Știri » Bărbat internat de urgență din cauza unui bețișor de ureche

Bărbat internat de urgență din cauza unui bețișor de ureche

Bărbat internat de urgență la spital din cauza unui bețișor de ureche

Un bărbat de 31 de ani a ajuns la spital de urgență din cauza unei infecții cauzate în urma folosirii  unui bețișor de ureche.

Bărbatul a dezvoltat o infecție care s-a răspândit și i-a afectat auzul, motiv pentru i-a cauzat simptome neurologice destul de grave.

Bărbatul din Marea Britanie a folosit bețișoare pentru a se curăța în urechi, neștiind că acest lucru i-ar cauza probleme grave.

Vârful unui tampon din bumbac a rămas blocat în canalul uneia dintre urechi, și, deși nu sună foarte grav, britanicul a făcut o infecție bacteriană severă.

A folosit bețișoare de urechi și a ajuns la spital

Infecția a pornit de la canalul de urechii și s-a răspândit până la osul de la baza craniului, iar în cele din urmă s-a mutat în meninge.

Victima a avut o criză de epilepsie și a stat aproape o săptămână internat.  În cele din urmă, britanicul a avut nevoie de tratament intravenos și antibiotice, timp de două luni.

Toată această problemă, din cauza unui bețișor de urechi.

Medicii trag un semnal de alarmă privind atenția pe care oamenii o acordă în această situație.

Bețișoarele de urechi periculoase peste curățarea acestora

Urechile sunt organe sensibile care pot percepe cele mai ușoare sunete. Prea multă ceară în urechi poate bloca sunetul să ajungă la timp.

Folosirea bețișoarelor de urechi este un obicei greșit, susțin medicii ORL.  În momentul când introducem bețișoarele în urechi pentru a scoate ceara, este posibil ca acestea să ajungă la timpan. Acest lucru poate duce la  fisurarea timpanului,  declanșând apariția infecțiilor, durerilor sau otitei.

Bețișoarele nu sunt inventate pentru ureche, ci pentru cosmetică sau chirurgie, pentru a unge diferite zone în care se ajunge.

Specialiștii susțin că cea mai gravă problemă care poate să apară în urma folosirii incorecte a bețișoarelor este perforarea timpanului.

Un studiu făcut în Statele Unite arată că peste 26.000 de copii sub 18 ani au ajuns la urgență cu leziuni grave ale urechii în decursul a 10 ani. Zilnic, aproximativ 36 de copii au nevoie de îngrijiri medicale din cauza folosirii necorespunzătoare a bețișoarelor cu vată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: