Redactia.ro
Home » Știri » 33 de ani de când apărători ai regimului Ceaușescu au murit la Piața Univeristății. Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria lor

33 de ani de când apărători ai regimului Ceaușescu au murit la Piața Univeristății. Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria lor

GALERIE FOTO (2) klaus iohannis coroana flori universitate

Președintele Klaus Iohannis a depus miercuri, pe 21 decembrie, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989, în Piața Universității din București, în locul unde pe 21 decembrie 1989 au murit oameni împușcați de cei care apărau regimul Ceaușescu.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor de la Revoluție

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori în memoria victimeloir Revoluției și a ținut un moment de reculegere. Șeful statului a sosit în Piața Univeristății însoţit de consilierii prezidenţiali Ion Oprişor, Daniela Bârsan şi Delia Dinu şi consilierul de stat Cătălina Galer. Ceremonia a început în jurul orei 8.30 și a fost foarte scurtă.

revolutie piata universitatii
Pe 21 decembrie, oameni care apărau regimul Ceaușescu și-au pierdut viața în Piața Universității

La 33 de ani de la Revoluția care a provocat căderea regimului comunist, dosarul crimelor care au avut loc în timpul Revoluției este încă deschis. Dosarul a fost retrimis în 22 august de Parchetul General la instanță.

În dosarul Revoluției sunt trimiși în judecată, printre alții, fostul președinte al României Ion Iliescu, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, dar și fostul șef al Aviației Militare Iosif Rus.

Ion Iliescu, cercetat în dosarul Revoluției și acuzat de crime împotriva umanității

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei de crime împotriva umanității.

„Inculpatul Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi  şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.

Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari”, se arată în rechizitoriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: