Redactia.ro
Home » Monden » 33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Filmul crimei care a îndurerat o țară întreagă. Ce face astăzi criminalul solistei?

33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Filmul crimei care a îndurerat o țară întreagă. Ce face astăzi criminalul solistei?

GALERIE FOTO (2) mihaela runceanu

Mihaela Runceanu, o artistă cu mult potențial și cu o voce de aur, a murit într-o manieră brutală la data de 1 noiembrie 1989. Deși au trecut 33 de ani de la moartea sa, fanii și colegii de breaslă o comemorează și astăzi.

Mihaela Runceanu a fost ucisă în propria casă

O lume întreagă a fost șocată atunci când a fost făcut public faptul că Mihaela Runceanu a fost ucisă cu brutalitate chiar în casa în care locuia. Filmul crimei, așa cum a fost prezentat de către anchetatori este unul dureros, demn de un film de groază. Cel care a pătrus în locuința Mihaelei a observat că artista dormea, așadar a ucis-o prin strangulare.

Detaliile din dosarul polițiștilor sunt unele grafice: „Autorul a tăiat o bucată din cablul de la telefon și a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut. După ce a ucis-o, criminalul a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat benzina peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment”.

mihaela runceanu
Mihaela Runceanu a fost ucisă în propria casă

După câteva ore de cercetări, cercul suspecților a fost restrâns la un singur nume: Daniel Cosmin Ştefănescu, un tânăr care îi furniza cântăreţei discuri, casete cu muzică și filme video. Conform anchetatorilor, el a pătruns prin efracție în casa artistei pentru a jefui. Nu este cunoscut motivul pentru care a recurs la violență și a decis să o ucidă pe îndrăgita artistă devenită o adevărată stea a muzicii românești.

Autorul crimei și-a refăcut viața în Marea Britanie

Autorul crimei avea doar 21 de ani atunci când a primit sentința pentru fapta sa: 25 de ani de închisoare. În mod greu de crezut, el a fost grațiat de către Ion Iliescu, președinte al României la vremea respectivă, în anul 2004. Daniel a fost reîncarcerat și eliberat din nou, 16 luni mai târziu, pentru buna purtare pe care a afișat-o în penitenciar.

După eliberare, criminalul și-a refăcut viața departe de România. „Mi-e bine. Am plecat în Anglia. Lucrez la un depozit, în apropiere de Londra. Nu vreau să mai ştiu nimic despre România. Orice este posibil dacă vrei cu adevărat. Motivaţia o găsim în noi dacă o căutăm adânc”, declara acesta, pentru Click!, în anul 2017.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: