Redactia.ro
Home » Știri » 5 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniu dacă ai ficat gras

5 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniu dacă ai ficat gras

ficat gras

Ficatul îndeplinește diverse sarcini importanteȘi dacă nu funcționează bine, afectează întregul organism. Iată ce alimente trebuie să consumi dacă vrei să ai un ficat sănătos!

Se consideră  ficatul este cea mai complexă uzina a organismului, ficatul uman având peste 500 de funcții, indispensabile vieții normale. Aceste funcții sunt atât de complexe, încât nu există o mașînă care  poată înlocui ficatul, în primul rând datorită numeroaselor funcții de sinteză a unor substanțe indispensabile viețiiși apoi datorită rolului sau de detoxifiere.

Legume crucifere

Broccoli, varză de Bruxelles sunt cunoscute pentru gustul și conținutul ridicat de fibre. În plus, sunt bogate în compuși vegetali benefici care protejează ficatul de daune și măresc nivelul enzimatic.

Grapefruit

Grapefruitul conține 2 antioxidanți principali, naringenina și naringina, care ajută la protejarea ficatului de daune prin reducerea inflamației. De asemenea, stimulează producerea de enzime care ard grăsimi.

Ceai verde

Ceaiul verde ajută la combaterea stresului oxidativ, scade grăsimea corporală totală și reduce semnele bolilor hepatice.

Zmeura, mure și afine

Murele, afinele și zmeura conțin un grup de compuși numiți polifenoli. Aceste substanțe ajută la protejarea celulelor hepatice de daune și oferă antioxidanți pentru reducerea radicalilor liberi.

Nuci

Nucile conțin vitamina E, acizi grași nesaturați și antioxidanțiAcești compuși previn bolile hepatice și reduc stresul oxidativ, precum și inflamatia.

Mierea de dovleac regenerează celulele hepatice

Conform Lidiei Fecioru, există un anumit tip de miere care poate contribui la regenerarea celulelor hepatice: mierea de dovleac. „Această miere de dovleac este bună pentru cei care au avut hepatită şi încă au virusul activ. Totodată, mierea de dovleac este bună şi pentru cei care au probleme cu fierea. Chiar şi pentru cei care au avut transfuzii. Mierea de dovleac se obţine în felul următor: se curăţă bine, bine dovleacul şi se umple cu zahăr. Se lasă într-un vas mare, până când se înmoaie coaja. Coaja dovleacului trebuie să devină moale, moale. Nu se mestecă în dovleac, ci se răstoarnă când coaja e gata. E aur pentru ficat. Se poate lua cu lingura din interior cât vrem. Nu există o doză anume”, a declarat aceasta, în platoul unei emisiuni televizate de la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: