Redactia.ro
Home » Stil de viață » 5 alimente sănătoase care sunt periculoase pentru organism, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă

5 alimente sănătoase care sunt periculoase pentru organism, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă

5 alimente sănătoase care sunt periculoase pentru organism, de fapt. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Astăzi îți prezentăm 5 alimente sănătoase care sunt, de fapt, periculoase pentru organism. Dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, trebuie să ai mare grijă când consumi aceste produse. Sunt o adevărată capcană alimentară dacă nu știi anumite detalii despre ele.

Când vine vorba despre alimente de genul pizza congelată, supe instant sau ciocolată, toată lumea este de acord că sunt periculoase pentru siluetă. Încă, dacă întrebi mai multe persoane în legătură cu cele cinci alimente sănătoase pe care ți le prezentăm astăzi, puțini au idee despre efectele lor nocive.

Specialiștii trag un semnal de alarmă

Specialiștii din Marea Britanie susțin că a apărut un număr tot mai mare de cazuri de persoane care ajung să aibă probleme de sănătate din cauza consumului exagerat al acestor cinci produse. Unele au ajuns chiar să facă atacuri de cord sau atac cerebral.

Majoritatea consideră că aceste alimente sunt sănătoase, dar puțini realizează că și ele fac parte din categoria celor ultra procesate, la fel ca pizza congelată și alte produse precum am menționat anterior.

Din păcate, problemele economice din ultimii ani i-au făcut pe tot mai mulți să apeleze la astfel de produse, dar asta le aduce la pachet și complicații foarte mari când vine vorba despre starea de sănătate. Un aliment ultra procesat este unul modificat în mod semnificativ față de forma originală și naturală. De asemenea, conțin și ingrediente precum arome artificiale sau conservanți ca să reziste cât mai mult timp la raft înainte să se strice.

5 alimente sănătoase periculoase pentru organism

Se pare că un consum exagerat a acestor produse poate duce la apariția unor boli precum obezitate, diabet sau cancer, în afară de cele cardio-vasculare. Iată care sunt cele 5 alimente sănătoase periculoase pentru organism:

1. Cereale sănătoase

Sunt îndulcite cu anumite substanțe sintetice menite să înlocuiască zahărul. Acești aditivi alimentari sunt foarte greu de procesat de către organismul tău.

2. Pâinea integrală

Dacă o pregătești tu în casă, doar cu făină, apă și drojdie, atunci este o alegere sănătoasă. Însă, pâinile de pe raftul din magazin sunt pline de emulsificatori și conservanți.

3, Iaurtul

Este unul dintre cele mai recomandate alimente când vine vorba despre sănătate, dar mulți producători folosesc substanțe create în mod artificial ca să dea un gust mai bun sau o culoare mai interesantă. De asemenea, alții folosesc îndulcitori artificiali precum aspartamul, dar un iaurt fără zahăr nu este neapărat și unul mai sănătos. Dacă vrei să consumi iaurt, alege unul slab și fără niciun fel de îndulcitor.

4. Batoanele proteice cu fructe

Adesea li se face reclamă și sunt prezentate drept o gustare sănătoasă, potrivită pentru o masă rapidă pe drum. Însă, aceste batoane includ fructe uscate care sunt foarte procesate, precum și amidon și alte substanțe care pot dăuna grav organismului.

5. Fasole fiartă la conservă

Mulți aleg această variantă fiindcă este mai rapid de consumat sau de introdus în alte preparate, dar atunci când fasolea respectivă este pusă într-o conservă, lichidul folosit conține zahăr și sare. Tocmai de aceea, un consum mai mare al acestui aliment poate duce la obezitate sau hipertensiune arterială.

Sursă foto: Canva PRO

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: