Redactia.ro
Home » Știri » 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

Delta Dunării este un adevărat paradis în țara noastră. Acesta este motivul pentru care atrage în mod constant atât de mulți turiști străini. Plimbări cu barca, cai sălbatici, pelicani, nuferi și timp liber de calitate. Sunt doar câteva lucruri care ne duc cu gândul la locul fermecat de lângă Dunăre. Destinația de vis are multe de oferit, așa că vă prezentăm care sunt locurile din Deltă pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Delta Dunării, paradis în România

Delta Dunării este fără dar și poate una dintre cele mai vizitate locații din România. Apele Dunării, care se scurg în Marea Neagră, formează cea mai mare și mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări precum și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele lacuri și mlaștini ale sale. Totuși, Delta este mare, așa că iată care sunt locurile unde trebuie neapărat să ajungeți:

Pădurea Letea

Învăluită în mister, pădurea Letea este locul în care poți găsi laolaltă atât dunele de nisip care se pot asemănă cu dunele din Sahara, cât și minunățiile de cai sălbatici. Cai, pe care bineînțeles cu puțin noroc îi poți zări doar la o aruncătură de băț distanță de locul pe care îl vizitezi.

Pădurea Letea este o adevărată poveste, pe care merită să o ”citești” dacă ajungi în Delta Dunării. Ne amintește de basmele din copilărie. Stejari de sute de ani cu ramuri întortocheate, liane, dune de nisip, cai sălbatici și mii de specii de păsări, toate creează un peisaj exotic și uluitor. Pornind din Portul Sulina, traseul până la Pădurea Letea are o distanță de aproximativ 30 de kilometri.

Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră și plaja Sfântul Gheorghe

Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră este un loc cu atât de multe înțelesuri și cu un farmec atât de mare. Și nu mai este un secret acela că tinerii îndrăgostiți preferă apusul soarelui în acest loc magic. Iar dacă nu ai nici cea mai mică idee despre acest loc, cel mai bine ar fi să-i faci o vizită chiar tu și să trăiești pe pielea ta acea senzație unică din mijlocul celor două ape care se împletesc.

Între Sfântu Gheorghe și Sulina se află cea mai întinsă plajă de pe litoralul românesc al Mării Negre. Este vorba despre plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe te poți bucura în voie de mare, de nisipul fin, de soare și de momentele liniștite și pline de relaxare. Plaja sălbatică are o lungime de 30 de kilometri și este foarte lată. Deși este situată la aproximativ 2 kilometri de sat, plaja de la Sfântu Gheorghe este apreciată de turiști, datorită nisipului foarte fin. Este atât de generoasă, încât au loc, fără probleme, atât oamenii, cât și caii care pasc cuminți, în liziera de la marginea plajei.

Gura Portiței-Jurilovca

Aflată în inima Deltei Dunării, Gura Portiței este acea fâșie de pământ cu iz magic din mijlocul apelor. Și pe lângă bucatele alese pe care le poți savura aici te poți bucura de poveștile localnicilor și de locurile încărcate de istorie. În plus, cunoscătorii spun că de aici soarele are altă față, marea este mult mai senină, iar plaja se simte altfel.

Parcul Național Munții Măcinului-Cei mai bătrâni munți ai României

Munții Măcinului sunt cei mai bătrâni munți din țară și au fost erodați în sute de milioane de ani. Formează singurul parc național care nu se află în Carpați și au o biodiversitate remarcabilă. Pe deasupra acestor munți trec în migrația de toamnă peste 10.000 de răpitoare de zi, cea mai mare diversitate de păsări de pradă în pasaj din România.Munții Măcinului reprezintă o zonă specială de conservare care se află situată în partea de sud-est a țării și amplasată pe teritoriul județului Tulcea. Aici veți putea descoperi nenumărate trasee montane, dar și locuri de campare, astfel încât să vă bucurați de experiențe unice.

Epava Tuzla

La Sfântu Gheorghe, lângă Insula Sacalin, se află epava remorcherului Tuzla, eşuat în anii 70. Povestea spune că, pe o vreme rea, echipajul remorcherului, care naviga spre Sfântu Gheorghe, a văzut farul din localitate, dar a făcut o manevră greşită. Acum la comanda acestor nave se află echipaje de pelicani, egrete şi cormorani care se odihnesc până la următoarea sesiune de pescuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: