Redactia.ro
Home » Stil de viață » 5 motive pentru care nu reușești să slăbești. Numărul 2 o să te surprindă!

5 motive pentru care nu reușești să slăbești. Numărul 2 o să te surprindă!

GALERIE FOTO (2)

Din ce în ce mai multe persoane se întreabă cum pot scăpa de kilogramele în plus pe care le-au acumulat, precum și care este motivul pentru care dietele pe care le ți nu dau rezultate. Specialiștii au venit cu mia multe explicații în speranța că vor lămuri problema odată pentru totdeauna.

Te numeri printre cei care fac zi de zi sport, ții o dietă foarte echilibrată, dar nu vezi rezultate atunci când te urci pe cântar? Atunci articolul de astăzi o să te ajute să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu organismul tău și ce alți factori pot să influențeze evoluția ta.

Motivele pentru care nu reușești să slăbești

Factorii care încetinesc scăderea în greutate pot fi atât cei interni, cât și cei externi. Cu alte cuvinte, specialiștii au descoperit mai multe greșeli pe care avem tendința de a le face în momentul în care ținem o dietă, așa că au tras un semnal de alarmă.

Lipsa somnului

Chiar dacă pare greu de crezut, lipsa somnului poate afecta destul de mult dieta pe care o țineți în acest moment. Motivul este unul simplu, cei care nu dorm suficient sunt mai predispuși să mănânce alimente dulci, ceea ce poate duce la creșterea în greutate în timp.

„Somnul ar trebui, prin urmare, considerat un element esențial, alături de dieta și activitatea fizică, ca parte a unui stil de viață sănătos”, a explicat dr. Ian Walshe, profesor asistent în sport, exerciții și reabilitare la Universitatea Northumbria.

Pierzi grăsime, dar câștigi mușchi

Mersul la sală și o dietă echilibrată ar trebui să dea rezultate într-un timp destul de scurt, însă există posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple. O mulțime de antrenori de fitness susțin că deși corpul nostru pierde o mulțime de grăsime, aceasta este înlocuită cu mușchi.

Nu monitorizezi suficient de bine caloriile

Faptul că nu reușești să monitorizezi suficient de bine caloriile pe care le consumi pe timpul zilei ar putea duce la probleme destul de mari în ceea ce privește kilogramele în plus. Pe lângă faptul că subestimează aportul de calorii, persoanele care sunt la dietă ar putea supraestima și cât de multe calorii ard.

Nu bei suficientă apă

Consumul de opt pahare pe zi este cheia pentru a menține organismul hidratat, se arată în cele mai recente studii realizate de specialiști. Astfel, cu cât ești mai hidratat, cu atât corpul tău funcționează mai bine și duce la îndeplinirea sarcinilor. Oamenii de știință au descoperit că lichidul poate suprima pofta de mâncare, poate stimula metabolismul – rata la care corpul tău arde calorii – și poate crește motivația.

Ai o problemă medicală

Există situații în care să mănânci sănătos, să faci exerciții și să dormi poate să nu fie suficient pentru ca unele persoane să slăbească. Unele afecțiuni medicale pot periclita pierderea în greutate.

Un exemplu este tiroida subactivă, o condiție în care tiroida nu produce suficienți hormoni vitali pentru reglarea metabolismului organismului. Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie. Ca rezultat, cei care suferă de această afecțiune ard mai puține calorii decât ar trebui.

Un alt exemplu este sindromul ovarelor polichistice, care apare atunci când femeile produc cantități mai mari de hormoni masculini, numiți androgeni, decât este normal. Această condiție poate duce la rezistență la insulină, ceea ce înseamnă că organismul se luptă să transforme glucoza din sânge în energie. Astfel, persoanele cu această afecțiune pot avea tendința de a se îngrășa mai ușor decât alții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: