Redactia.ro
Home » Știri » 5 plante de apartament care rezistă la întuneric și nu trebuie să le uzi mereu

5 plante de apartament care rezistă la întuneric și nu trebuie să le uzi mereu

GALERIE FOTO (3) 5 plante de apartament care rezistă la întuneric și nu trebuie să le uzi mereu

Plante de apartament care rezistă la întuneric? Da, există și așa ceva! Nu toate plantele naturale au nevoie de lumina soarelui, ba unele chiar nu o suportă! Dacă nu dispui de ferestre mari și lumină naturală, dar totuși vrei plante în casa ta, iată ce poți să achiziționezi!

Este foarte bine să ai plante în casa tau sau la birou, pentru că oxigenează și purifică aerul. Însă, pentru mulți dintre noi, îngrijirea plantelor nu este tocmai o pasiune, ci poate deveni chiar o corvoadă dacă acestea cer multă atenție.

Iată totuși că există și plante mai puțin pretențioase, care trăiesc foarte bine la întuneric și fără multă apă.

Plantele care rezistă la întuneric și nu trebuie să le uzi mereu

Aglaonema, numită și planta întunericului. Este o plantă care rezistă bine în birouri și spații fără lumină naturală. Numele ei din engleză este Chinese Evergreen, adică rămâne mereu verde. Ea trebuie udată doar o dată sau de două ori pe săptămână. Mai mult, nici căldura nu îi este pe plac, așa că iarna ține-o în cea mai răcoroasă încăpere, iar vara stropește-i ocazional frunzele.

Aglaonema, o plantă care rezistă în întuneric
Aglaonema, o plantă care rezistă în întuneric

Dracena, o plantă nepretențioasă. În afara faptului că are nevoie să fie udată mai des, pentru ca pământul să fie mereu umed, nu are nevoie nici de lumină, nici de vreo temperatură anume. Rezistă foarte bine la temperatura camerei și crește armonios și în întuneric. Denumirea ei populară e copăcelul fericirii!

Dracena trebuie udata des
Dracena trebuie udata des

5 plante de apartament care nu îți dau bătăi de cap. Trăiesc și în zonele întunecate

Philodendronul, un aspect impresionant. Se simte bine la temperaturi situate între 20 și 22 de grade Celsius. Iarna, nu are nevoie de multă apă, dar în restul anului îi place să aibă un sol umed. Philodendronul rămâne mereu umed indiferent de locul în care este amplasat. Specia philodendron oxycardium are frunzele în formă de inimă. Și încă ceva! NASA o consideră plantă purificatoare a aerului!

Ficusul, planta cu textură ca de cauciuc. Este o plantă care poate sta într-un colț întunecat fără probleme. Este o supraviețuitoare, așa că nu trebuie să o păzești mereu!

Spathyphylum, crinul păcii. E o plantă deșteaptă, care îți zice când vrea apă. Vei observa că frunzele cad, atunci când are nevoie de apă. De regulă, e bine să o uzi o dată la patru zile. ESte o plantă delicată, pe care o poți ține pe noptieră. Nu este indicat să stea la soare!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: