5 rețete rapide pe care să le pregătești când stai acasă. De ce ingrediente ai nevoie.
1. Avocado wedges
Timp de preparare 20 de minute
Ingrediente:
– 3 avocado, coapte
– 2 ouă, ușor bătut
– 125 g de făină
– 2 cești pesmet
– sare, după gust
– piperul de cayenne, dupa gust.
Mod de preparare:
Înainte de orice trebuie să preîncălziți cuptorul de 200 de grade. Se taie fiecare avocado în 2 și apoi în 3 părți egale. Se scoate din coajă cu ajutorul unei linguri. Pesmetul se amestecă cu sare și piper. Fiecare bucățică de avocado se dă prin făină, ouă, pesmet, iar apoi puneți-o într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se lasă la cuptor timp de 12-15 minute. Întoarceți bucățile de avocado o dată la 6 minute. Le puteți servi ca atare sau cu ce sos doriți.
2. Chifteluțe de năut cu unt
Timp de preparare 10 minute
Ingrediente:
– 600 grame naut la conservă
– 1 ceapa albă
– 1 ceapă roșie
– 2 legături pătrunjel
– 6-7 căței de usturoi pisati
– 100 g unt
– sare
– turmeric
– paprika
– zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se taie ceapa julien. În tigaia încinsă se pune untul și se toarnă ceapa, usturoiul pisat și o legătură de pătrunjel tocat. Se condimentează după gust. După ce se amestecă compoziția adăugați năutul din conservă și se amestecă bine pentru scurt timp astfel încât se amestecă aromele. Se ia tigaia de pe foc și se toarnă conținutul în robotul de bucătărie. Mixați până când totul devine o pastă. Se adaugă ce-a de-a doua legătură de pătrunjel tocat. Modelează chifteluțe cu mâna și prăjește-le. 2 minute pe fiecare parte.
3. Salată de ridichi cu brânză
Timp de preparare 25 de minute
Ingrediente:
– 200 g ridichi
– 200 g branza tip feta
– 3 fire ceapa verde
– 2 cartofi mari
– 3 linguri ulei
– 1 lingura zeama lamaie
– o legatura marar
– sare
– piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert cu un praf de sare. În acest timp curățați și tocați ceapa și verdeața mărunt, iar ridichiile feliuțe subțiri. O dată ce poți să pătrunzi cartofii cu furculița scoate-i din oașă și lasă-i să se răcească puțin. Taie cartofii cuburi și agită-i puțin într-un castron pentru a deveni cremoși și ușor mai striviți. Cartofii se adaugă apoi peste restul legumelor. Brânza sfărămicioasă se pune și ea și se amestecă. Condimentează salata cu sare și piper după gust și apoi adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie.
4. Hummus de casă cremos
Timp de pregătire 15 minute
Ingrediente:
– o conserva naut (400 g)
– 2 linguri tahini (pasta de susan)
– 2 linguri zeama lamaie
– 1 catel usturoi
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– un praf chimion
– 3 linguri apa
– un praf generos boia de ardei dulce
– sare, dupa gust
Mod de preparare:
Tahiti (pasta de susan) cu zeama de lămâie se mixează. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul deja mărunțit, chimionul și un praf de sare. Năutul se scurge și se spală, iar apoi se adăugă năutul peste ingrediente. Se mixează timp de 1-2 minute, apoi completează cu 2-3 linguri apă rece, până ce obții un hummus cremos. Asaugă sare după gust și puțin ulei de măsline și boia de ardei dulce deasupra. Se poate servi cu chipsuri de tortilla sau pe pâine prăjită.
5. Vișine în ciocolată
Timp de preparare 10 minute
Ingrediente :
-50-100 g visine din visinata/cirese confiate
– 150 g ciocolata neagra
– 2 linguri unt
Mod de preparare:
Topește ciocolata cu untul la microunde în runde de 30 de secunde. După ce s-au topit amestecă-le bine timp de câteva secunde. După ce s-a omogenizat compoziția toarnă puțină ciocolată în fiecare formă de gheață/ bomboane (poți folosi formele de la o cutie veche de bomboane). Așează câte o vișină din vișinată în centrul formelor. Completează restul cu ciocolata neagră topită. Se bagă la rece pentru minim 30 de minute iar apoi se pot servi.