Redactia.ro
Home » Știri » 6 decese la Suceava în perioada 5-15 aprilie, înregistrate abia azi. Ministrul Sănătății a cerut o evaluarea completă a situației

6 decese la Suceava în perioada 5-15 aprilie, înregistrate abia azi. Ministrul Sănătății a cerut o evaluarea completă a situației

Șase decese coronavirus

Astăzi, șase decese în Suceava survenite în perioada 5-15 aprilie , au fost confirmate abia astăzi de Grupul de Comunica Strategică. În urma situației, Ministrul Sănătății a cerut echipei de coordonare, o evaluare completă a situației de la Suceava.

Șase decese survenite în 5-15 aprilie, confirmate abia astăzi

Nelu Tătaru a cerut astăzi echipei care a fost coordonată de secretarul de stat Ionel Oprea, o evaluare completă a situației de la Suceava în ceea ce privește moartea a șase persoane infectate cu coronavirus în perioada 5-15 aprilie, confirmată abia astăzi de autorități.

Spitalul județean de Urgențe din Suceava a devenit un focar de infecție și ministrul Sănătății a introdus conducerea militară.

Conducerea militară s-a restras ieri de la cârma spitalului, iar instituția a revenit sub conducere civilă. În funcția de director pentru Spitalul din Suceava a fost ales doctorul Anatolii Buzdugan.

Din ce am spus şi echipei manageriale noi, nu trebuie să uităm ce a însemnat Suceava. Gândiţi-vă că aproape 3.000 din cele 12.000 de cazuri sunt de la Suceava, că 124 de cazuri din cele aproape 690 de decese sunt de la Suceava”, declarase anterior Nelu Tătaru.

462 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus la Suceava, iar numărul total al infecțiile a trecut de 2.000 în Suceava.

Nelu Tătaru vrea ca Ministerul Sănătății să controleze toate spitalele si după încetarea stării de urgență

Nelu Tătaru dorește ca ministerul său să se ocupe în continuare de verificarea tuturor spitalelor din țară și după încetarea stării de urgență.

În acest moment, spitalele din România se află în subordinea consiliilor județene sau consiliilor locale.

La începutul lunii aprilie, a fost adoptată Ordonanța de Urgență 40, care prevede ca pe întreaga perioadă de urgență, Ministerul SĂnătății să se ocupe de funcționarea și organizarea tuturor unităților sanitare din țară.

Majoritatea spitalelor din țară au avut probleme cu lipsa echipamentelor și medicamentelor, cu lipsa de personal medical și cu managementul pandemiei de coronavirus, motiv pentru care au fost trimise conduceri militare la mai multe spitale din teritoriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: